-

Biddinghuizer nieuws

 • Samenzorgdragen bestaat 1 jaar


  Samenzorgdragen bestaat 1 jaar
  Samenzorgdragen bestaat 1 jaar
  01-12-2022 - Mantelzorgmakelaar Jolanda Noome uit Biddinghuizen is een jaar in de ruime omgeving van regio Dronten actief. "Een mooie reden om hier even bij stil te staan. Een jaar waarin mantelzorgers gehoord en ondersteund werden in hun mooie maar niet altijd eenvoudige taak", schrijft Noome in een persbericht.

  "Dat mantelzorgen wordt vaak als vanzelfsprekend ingevuld maar de regeltaken die daarbij horen zijn dat niet altijd. Dan kan het fijn zijn als er even een mantelzorgmakelaar met u meeloopt en ondersteunt", legt Noome het idee achter het bedrijf uit.

  Waar kan een mantelzorgmakelaar bij helpen?
  Een mantelzorgmakelaar kan ondersteunen bij het doen van een aanvraag en invullen van zorg. Als u wilt weten hoe u zo lang mogelijk de zorg thuis kunt blijven organiseren, op zoek bent naar dagbesteding, begeleiding of meer wilt weten over woonmogelijkheden voor de toekomst, kunt u daarbij geholpen worden. Noome: "Misschien heeft u te maken met overgang van zorg uit Wmo naar WLZ en wilt u weten wat de gevolgen zijn voor de eigen bijdrage of staat u voor de keus AOW gehuwd of ongehuwd: de mantelzorgmakelaar kan met u meerekenen. Mogelijk wilt u er wel eens tussenuit maar weet u niet hoe dat te regelen".

  Mantelzorg en zorgverzekering
  Veelal wordt de mantelzorgmakelaar vergoed uit uw pakket aanvullende verzekering. "Het is mooi als ik door inzet van een paar uur het verschil kan maken van een onoverzichtelijke situatie naar rust, overzicht en meer balans in het leven van de mantelzorger," aldus Jolanda. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op https://www.samenzorgdragen.nl.

  Redactie BHZNet.nl


 • AspergeZondag bij Dorhout Mees
  25-03-2023 - Op zondag 2 april zal het aspergeseizoen 2023 officieel van start gaan bij Dorhout Mees. Tijdens deze jaarlijkse AspergeZondag wordt de 'Koningin der groenten' op feestelijke wijze op de kaart gezet.

  Lees verder >>
 • Klamer Fietsen en Mooiwater reiken cheques uit
  24-03-2023 - De winnaars van de OVDD verkiezing Onderneming van het Jaar 2022 hebben tijdens de prijsuitreiking op 7 januari jl. een cheuqe ontvangen van de gemeente Dronten. Deze mocht doorgegeven worden aan een zelf te kiezen goed doel / maatschappelijke organisatie in de gemeente. Onlangs zijn deze uitgereikt in aanwezigheid van wethouder Siert Jan Lap en Alette van de Berg, voorzitter van Ondernemersvereniging De Driehoek.

  Lees verder >>
 • Bedrijventerrein Toekomst krijgt eigen aansluiting op Oldebroekerweg
  17-03-2023 - Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten om een nieuwe voorrangsregeling in te stellen op de N709 Oldebroekerweg bij Biddinghuizen. De regeling is bedoeld om het verkeer van en naar het bedrijventerrein De Toekomst vlotter en veiliger te laten verlopen. Deze maatregel komt voort uit de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein in de afgelopen jaren.

  Lees verder >>
 • Interview met Wyno Vermeulen (Flevosap) in Flevopost
  01-03-2023 - In een interview met de Flevopost vertelt Wyno Vermeulen, eigenaar van Flevosap BV uit Biddinghuizen, over zijn hulpacties voor Oekraïne sinds het uitbreken van de oorlog in februari 2022.

  Lees verder >>
 • Werkgelegenheidsonderzoek 2022: voor het eerst meer dan 200.000 banen in Flevoland
  24-02-2023 - Flevoland heeft in 2022 voor het eerst meer dan 200.000 banen geregistreerd, een groei van 6.700 banen, wat neerkomt op 3,4% vergeleken met 2021. Dit blijkt uit het Werkgelegenheidsonderzoek 2022 van Provincie Flevoland. Hoewel de banengroei sterker is dan voorgaande jaren, zorgen personeelskrapte, inflatie en een afzwakkende economische groei voor onzekerheid.

  Lees verder >>
 • Moments Bodycare viert 7-jarig bestaan
  04-02-2023 - In februari viert Moments Bodycare haar 7-jarig bestaan. De beautysalon is gevestigd op Joggerspad 29 en biedt een uitgebreid aanbod aan behandelingen, waaronder permanente make-up, beauty, massages en nagelbehandelingen.

  Lees verder >>
 • Volop vacatures in Biddinghuizen
  24-01-2023 - Er zijn momenteel diverse vacatures beschikbaar bij bedrijven uit Biddinghuizen. Een kleine greep hieruit is te vinden op BHZNet.nl onder het onderdeel 'vacatures'.

  Lees verder >>
 • Schilderijen G-Art naar Getijde Lelystad
  23-01-2023 - Getijde, een organisatie voor herstelzorg, heeft begin januari een collectie schilderijen gekregen van G-Art uit Biddinghuizen. De schilderijen zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke of psychische beperking.

  Lees verder >>
 • Flevosap BV genomineerd als circulair innovatief bedrijf
  21-01-2023 - Flevosap BV uit Biddinghuizen is genomineerd als een van de top 5 circulair innovatieve bedrijven in Flevoland. Dit werd deze week bekend gemaaktdoor de jury, die in totaal 21 bedrijven selecteerde.

  Lees verder >>
 • FlevoFood gaat samenwerken met andere regio's
  16-01-2023 - FlevoFood, een organisatie die zich richt op biologisch geteelde en lokaal verkregen voedsel, gaat samenwerken met organisaties uit andere regio's in Nederland onder de naam 'Korte Keten Collectief Nederland'.

  Lees verder >>
 • Meer faillissementen in 2022 dan een jaar eerder
  14-01-2023 - Het aantal failliet verklaarde bedrijven in Nederland is voor de vierde maand op rij gestegen. Ook kijkend naar Flevoland is er een stijging te zien. Volgens voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) gingen er in 2022 in totaal 62 bedrijven bankroet, 11 meer dan in 2021.

  Lees verder >>
 • Avontuur in bossen met Klamer Fietsen en Train3Sports
  12-01-2023 - Op zaterdag 28 januari zal de tweede editie van de MTB Oriëntatie plaatsvinden, georganiseerd door Klamer Fietsen uit Biddinghuizen en Train3Sports. Deze activiteit is toegankelijk voor iedereen en biedt de kans om avontuur te beleven in de bossen rondom Nunspeet.

  Lees verder >>
 • Webinar voor Flevolandse ondernemers over netcongestie
  12-01-2023 - Op 24 januari wordt er een webinar gehouden met de titel "Wat betekent netcongestie voor jou?" georganiseerd door VNO-NCW-midden, MKB-Nederland en Liander. Tijdens het webinar zullen de sprekers in gesprek gaan over de transportschaarste van het elektriciteitsnet en de korte en langere termijn oplossingen daarvoor.

  Lees verder >>
 • Zomervakantie brengt volle bak in Dierenpension Welgelegen
  10-01-2023 - Dierenpension Welgelegen uit Biddinghuizen heeft vanwege de grote vraag naar plekken voor honden tijdens de zomer een klantenstop aangekondigd. Volgens een bericht op de Facebookpagina van het bedrijf is het pension genoodzaakt om deze maatregel te treffen vanwege de vele nieuwe aanvragen die zijn binnengekomen.

  Lees verder >>
 • Stoker Organica zet belangrijke stap voorwaarts
  10-01-2023 - Wim Stoker heeft definitief afscheid genomen van het sorteer- en handelsbedrijf dat hij ruim 20 jaar geleden in Biddinghuizen is gestart. René Laan is de nieuwe directeur en medeaandeelhouder van het Flevolandse bedrijf dat zich richt op het sorteren, verpakken én de verkoop van biologisch fruit. Vanaf dit voorjaar gaat het bedrijf verder onder de naam Stoker Organica.

  Lees verder >>
 • OVDD reikt Dronter ondernemersprijzen uit aan Mooiwater en Klamer Fietsen
  08-01-2023 - Tijdens het nieuwjaarsfeest van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) in Dronten hebben Mooiwater en Klamer Fietsen de Dronter ondernemersprijzen gewonnen.

  Lees verder >>
 • Klamer Fietsen detaillist van het jaar 2022
  07-01-2023 - In een goedgevulde Meerpaal in Dronten is Klamer Fietsen uit Biddinghuizen uitgeroepen tot Detaillist van het Jaar 2022. Dit gebeurde tijdens het nieuwjaarsfeest van Ondernemersvereniging De Driehoek.

  Lees verder >>
 • Handel en Wandel komt met themanummer over pionieren
  20-12-2022 - Ondernemersvereniging De Driehoek heeft een speciale editie van ledenmagazine Handel en Wandel uitgebracht. Als afsluiter van het jaar heeft het blad een thema meegekregen: pionieren toen, pionieren nu - vijftig jaar ondernemerschap in de gemeente Dronten. Deze week valt het blad op de mat bij ondernemers in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant.

  Lees verder >>
 • Dronten, Lelystad en Zeewolde zijn economische koplopers
  15-12-2022 - De gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde behoren tot de regio's die het meest zijn hersteld van de coronacrisis. Dat zegt het CBS. De economie steeg in het derde kwartaal met 5 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Door blijvende resultaten van energiebedrijven was de groei vergeleken met pre-corona 11 procent.

  Lees verder >>
 • Rechter beslist: ‘uitgestoten’ eigenaar Flevosap krijgt geen inzage in administratie
  13-12-2022 - Moederbedrijf Vermeulen Food Group (VFG) van Flevosap uit Biddinghuizen hoeft zijn administratie niet ter inzage te geven aan oud-eigenaar Roel Vermeulen. Dat heeft de kortgedingrechter maandag beslist. Die vindt namelijk dat Vermeulen hiervoor bij de Ondernemingskamer moet aankloppen.

  Lees verder >>
Copyright © 2023 Sybit | Software op Maat. Alle rechten voorbehouden - Privacyverklaring