-

Biddinghuizer nieuws

Als bedrijf uit Biddinghuizen, houden we u ook graag op de hoogte van economisch nieuws uit ons dorp. In samenwerking met www.bhznet.nl vindt u onderstaand het laatste nieuws. Tegelijk is dit ook een demonstratie van hoe internet-technologie toepasbaar is: twee verschillende websites worden eenvoudig gecombineerd met de nieuwste technieken.
 • G-Art ontvangt subsidie uit Fonds Leefbaarheid
  13-02-2019 - In de 2e ronde van het Fonds Leefbaarheid ontvangen 14 initiatieven subsidie om de leefbaarheid in het landelijk gebied te stimuleren. De initiatiefnemers krijgen de subsidie om de onderlinge band binnen een dorp of gebied te versterken en om het Flevolandse platteland aantrekkelijk te maken én te houden om er te wonen, te werken en te recreëren. Onder de initiatieven zit G-Art uit Biddinghuizen. De uitreiking is op 1 maart bij Hanneke's Pluktuin.

  Lees verder >>
 • Faillissement uitgesproken over laatste café Biddinghuizen
  07-02-2019 - Vandaag werd bekend dat op 5 februari het faillissement is uitgesproken over Restaurant en Café Bodrum. Daarmee bestaat de kans dat het laatste café uit het centrum van Biddinghuizen verdwijnt.

  Lees verder >>
 • Delta Dierenartsen houdt maand van de gebitscontrole
  05-02-2019 - Tijdens de Maand van de Gebitsverzorging in februari kunt u het gebit van uw huisdier bij Delta Dierenartsen gratis laten controleren.

  Lees verder >>
 • Ondernemers en verenigingen gezocht voor Tulpenroute
  25-01-2019 - De organisatie van Tulpenroute Flevoland is op zoek naar ondernemers en verenigingen die een activiteit willen organiseren tijdens het bloemenevenement. Voor geïnteresseerden werd donderdagavond bij B&B De Kandelaar een informatieavond gehouden om meer uitleg te geven over de tulpenroute in de gemeenten Dronten, Zeewolde en Lelystad.

  Lees verder >>
 • Meeuwis & Stoel advocaten houden gratis spreekuur in Biddinghuizen
  24-01-2019 - De komende weken houdt Meeuwis & Stoel Advocaten op woensdagen van de oneven weken tussen 14.00 en 16.00 uur gratis inloopspreekuren. U kunt daarbij een juridische vraag of geschil voorleggen aan de dan aanwezige advocaat.

  Lees verder >>
 • Kachelbranche blij: alle troep zal verdwijnen
  16-01-2019 - De kachelverkopers zijn blij met de strengere eisen van staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Zij wil dat er vanaf volgend jaar alleen houtkachels verkocht worden die aan nieuwe eisen voldoen. "De branche is er heel blij mee, want alle troep die nu verkocht wordt, zal verdwijnen", dat zegt Stefan Guliker, eigenaar van een haardenbedrijf uit Biddinghuizen.

  Lees verder >>
 • Ondernemers maken kans op opdrachten gemeente
  15-01-2019 - Ondernemers in Biddinghuizen kunnen in beeld komen bij de Gemeente Dronten door zich hiervoor aan te melden op een eind vorig jaar gelanceerde 'database lokale ondernemers' van de Gemeente. Het systeem werd gestart om bij aanbestedingen zoveel mogelijk lokale ondernemers te betrekken bij de diensten, leveringen of werken waarvoor de Gemeente opdracht geeft.

  Lees verder >>
 • Van Werven en Tietema in de prijzen
  06-01-2019 - Tijdens een drukbezocht OVDD Nieuwjaarsfeest op 5 januari heeft Kunststof Recycling Van Werven B.V. de prijs TOP Onderneming van het Jaar in ontvangst genomen. Tietema's Bakkerij sleepte de prijs Detaillist van het Jaar in de wacht en Carpe Diem Makelaardij nam de prijs Talent van het Jaar in ontvangst. Kunststof Recycling Van Werven B.V. mag de gemeente Dronten vertegenwoordigen bij de jaarlijkse uitreiking van de Flevopenningen op 12 april in Marknesse.

  Lees verder >>
 • Indoor spring- en speeldag Fundag 2019 in Koetshuis
  03-01-2019 - Op zaterdag 26 januari organiseert springkussenbedrijf 4Fun uit Swifterbant een indoor spring- en speeldag. De sportzaal van Het Koetshuis wordt dan omgetoverd tot speelparadijs; kinderen kunnen gratis het assortiment aan springkussens komen testen.

  Lees verder >>
 • Rob Triest mag imkeren op Natuurpark Lelystad
  02-01-2019 - Hobby-imker en korfvlechter Rob Triest uit Biddinghuizen mag vanaf volgend jaar gaan imkeren op het Vlindereiland in Natuurpark Lelystad. Op dit voor publiek afgesloten gedeelte van het park heeft Rob onlangs vier bijenkasten geplaatst.

  Lees verder >>
 • Flevolandse economie groei het hardst
  19-12-2018 - Van alle Nederlands provincies is de economie dit jaar het hardst gegroeid in Flevoland. Dat blijkt uit cijfers van het ING Economisch Bureau. Ook volgend jaar blijft Flevoland naar verwachting de koploper.

  Lees verder >>
 • Diverse Biddinghuizer bedrijven genomineerd voor ondernemersprijzen
  10-12-2018 - Afgelopen donderdag vond in De Rede van Dronten de maandelijkse businessborrel van Ondernemersvereniging De Driehoek plaats. Deze keer had deze samenkomst een feestelijk karakter, want de genomineerden voor de ondernemersverkiezingen werden bekendgemaakt. Onder de genomineerden zitten een aantal bedrijven uit Biddinghuizen.

  Lees verder >>
 • Onderzoek naar overlast vrachtwagenchauffeurs
  30-11-2018 - De gemeente Dronten gaat onderzoeken welke overlast overnachtende vrachtwagenchauffeurs op bedrijventerrein Noorderbaan en aan de Oldebroekerweg in Biddinghuizen veroorzaken. Officieel mogen vrachtwagenchauffeurs de nacht alleen doorbrengen op een parkeerplek aan de Ploegschaar.

  Lees verder >>
 • Jubilerende boerenglossy komt van onder de trap
  19-11-2018 - Omroep Flevoland neemt een kijkje achter de schermen van het 5-jarige kwartaalblad Boer&ZO en dat levert een verrassend beeld op. De redactie zit in de gang van het huis van de enige redacteur: Rijk van Vulpen, woonachtig aan de Zeebiesweg in Biddinghuizen.

  Lees verder >>
 • BAS Voetbal ontvangt €500,= van Hendriks Incasso
  16-11-2018 - Loyd Hendriks van Hendriks Incasso, afgelopen januari uitgeroepen tot Talent van het Jaar 2017 van Dronten door Ondernemersvereniging De Driehoek, overhandigde vandaag een cheque van €500,= aan BAS Voetbal. Hendriks deed dit tijdens een bijeenkomst van ondernemers en gemeente bij Elshof Organic Fruit bv.

  Lees verder >>
 • Aantal mensen in de WW blijft afnemen
  15-11-2018 - Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Flevoland blijft dalen. Eind oktober waren er ruim 3 procent minder Flevolanders in de WW dan eind september. De afname is twee keer zo hoog als de landelijke daling. Dat blijkt uit de Regionale Nieuwsflits Arbeidsmarkt van het UWV.

  Lees verder >>
 • Vier kandidaten aan de slag bij Stoker Vogelaar
  08-11-2018 - In juli van dit jaar nam Erkend Werkgever Stoker Vogelaar B.V. uit Biddinghuizen contact op met de gemeente in hun zoektocht naar nieuw productiepersoneel. Diverse mensen konden worden geplaatst, meldt de Gemeente Dronten.

  Lees verder >>
 • SRT organiseert wintercheck op 10 november
  07-11-2018 - De afgelopen jaren organiseerde autobedrijf SRT uit Biddinghuizen voor de winter een Wintercheckdag. Ook dit jaar nodigt het bedrijf inwoners uit hun auto gratis te komen laten controleren. "Onder het genot van een beker warme chocolademelk mét slagroom of een ouderwets lekkere kop erwtensoep wordt uw auto door onze monteurs gecontroleerd voor de winter. Alle essentiële punten voor een winterveilige auto komen aan de beurt", schrijft het bedrijf in een persbericht.

  Lees verder >>
 • Lezing over 'Weet wat je eet' in bibliotheek
  05-11-2018 - Op donderdag 8 november houdt BGN-gewichtsconsulente Lian Steijn in de bibliotheek te Biddinghuizen een lezing/workshop over het lezen van etiketten en wat wel en niet belangrijk is op een voedingsmiddelenetiket.

  Lees verder >>
 • Cesartherapie Animee verhuist
  04-11-2018 - Vanaf 1 november is de praktijk Cesartherapie Animee verhuisd vanuit het Koetshuis naar De Bank Fysiotherapie aan de Baan 32 te Biddinghuizen. Eigenaresse Yvonne Jongen: "We hebben een prachtige nieuwe ruimte. Zo kunnen we nog professioneler mensen helpen met Cesartherapie, slaaptherapie of massage".

  Lees verder >>
Copyright © 2019 Sybit | Software op Maat. Alle rechten voorbehouden - Privacyverklaring