-

Meer halen uit uw Intranet

Een intranet is een middel om de interne communicatie te verbeteren. Maar dan moet er wel iets te communiceren zijn. Zorg dat uw intranet ook voor de dagelijkse werkzaamheden onmisbaar is.

Het doel van een intranet is het elektronisch delen van informatie binnen een organisatie. Maar komt die informatie wel op de goede plaats terecht? Hoeveel van uw medewerkers starten hun internetbrowser bijvoorbeeld met hun eigen favoriete startpagina, die misschien wel niets met uw bedrijf te maken heeft?

Wij vinden dat een intranet een echte meerwaarde moet zijn voor de organisatie. Anders zou dit niet gebruikt moeten worden. Het alleen maar plaatsen van procedures en regelgeving is een begin om hier meer aandacht voor te krijgen, maar het is dan nog steeds geen onderdeel van de dagelijkse werkzaamheden.

Door bedrijfssystemen te integreren in dit intranet, wordt het gebruik hiervan wél vergroot. Integreer bijvoorbeeld uw CRM-systeem in uw intranet en zorg zo dat uw medewerkers niet alleen snel relaties en contactpersonen kunnen vinden, maar ook nog op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes binnen de organisatie.

Serieuze aanpak
Het is niet genoeg om een intranet in het leven te roepen. Dit moet ook serieus aangepakt worden. Wilt u interne memo's op deze manier verspreiden, zorg dan dat dit ook gebeurt en zorg dat deze tekstueel kloppen en professioneel overkomen. Zorg vooral ook dat als u deze elektronische weg eenmaal kiest, dat u deze ook blijft bewandelen. Niets is zo 'onvriendelijk' als een intranet dat al drie jaar niet veranderd is.

Sybit kan voor u oplossingen integreren in uw intranet of deze zelfs vanaf de basis opbouwen. In overleg met uw ondersteunende afdelingen bepalen we gezamenlijk wat hier op moet komen, maar ook wie verantwoordelijk worden voor het onderhouden hiervan. Beschikt u bijvoorbeeld nog niet over een Relatiebeheer (CRM) systeem, dan is het het overwegen waard dit binnen uw intranet te gaan inzetten. Dit verzekert dat mensen het veelvuldig gebruiken en daarnaast dat ze voortaan de internet browser zullen opstarten hiermee.

Copyright © 2023 Sybit | Software op Maat. Alle rechten voorbehouden - Privacyverklaring