-

Biddinghuizer nieuws

 • Kennisgevingen omgevingsrecht week 2


  Kennisgevingen omgevingsrecht week 2
  Kennisgevingen omgevingsrecht week 2
  15-01-2024 - De gemeente Dronten heeft een aantal vergunningen verleend en nieuwe aanvragen voor vergunningen ontvangen. Dat blijkt uit de openbare bekendmakingen. Het gaat in Biddinghuizen onder andere om het bouwen van bedrijfsgebouwen, het uitbreiden van Walibi Holland en het bouwen van een recreatiepark aan de Bremerbergdijk.

  Onderstaand de vermeldingen voor week 2 (8-14 januari) van dit jaar.

  Vergunningen, aangevraagd
  Kern Biddinghuizen
  - het bouwen van een vrijstaande woning op kavel G 138 (De Graafschap)
  - het plaatsen van een dakkapel aan Hemsink 7
  - het bouwen van een woning op het perceel E 3224 (Hemsink)

  Industrieterrein
  - het bouwen van een bedrijfsverzamelgebouw met 31 units op bedrijventerrein Noorderbaan E 3208
  - het bouwen van een nieuw pand aan Noorderbaan 36
  - het bouwen van een bedrijfsgebouw op het perceel E 3387 (Stoppelploeg)

  Recreatie
  - het realiseren van parkeervoorzieningen voor Lowlands 2024 aan D 2026 te Dronten
  - de opslag van energie en de realisatie van een parkeerterrein aan B 2544 – Ecopark
  - het uitbreiden met een attractie op het park van Walibi Holland aan Spijkweg 30
  - het bouwen van een recreatiepark - resort Veluwemeer (plandelen Vissersdorp, Langs de Sloten en Centrum) op perceel D 2026 (Bremerbergdijk)
  - het uitbouwen van een vakantiewoning aan Bijsselseweg 3 (143)
  - het uitbouwen van de recreatiewoning aan Bijsselseweg 3 (15)
  - het uitbreiden van de vakantiewoning aan Bijsselseweg 3 (5)
  - het uitbouwen van de recreatiewoning aan de Bijsselseweg 3 (88)

  Buitengebied
  - het afwijken van het bestemmingsplan t.b.v. nevenactiviteit loonwerk aan Professor Zuurlaan 17
  - het bouwen van akkerbouwschuren aan Kokkelweg 19
  - het realiseren van een nieuwe stal voor het houden van vleeskuikens aan de Oldebroekerweg 12
  - het realiseren van een ontsluiting van een perceel door middel van het aanleggen van een dam aan de zuidwestelijke zijde van het perceel aan Zeebiesweg 14
  - het realiseren van een kattenpension aan Ellerweg 27

  Vergunningen, verleend
  - het kappen van gevaarlijke bomen en een andere soort herplanten aan Spijkweg 30

  Vergunningen, geweigerd
  - bewoning arbeiders aan Alikruikweg 15, vanwege handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

  Wet milieubeheer Melding Activiteitenbesluit, meldingen ontvangen
  - Baan 41; een parkeerplaats voor maximaal 3 tankwagens
  - Mosselweg 21; het stallen van werktuigen in de werktuigenberging en het plaatsen van extra voedersilo's

  Redactie BHZNet.nl


 • Olbro+ gastheer voor netwerkevenement Biddinghuizen
  12-04-2024 - Op woensdag 24 april organiseert de Gemeente Dronten netwerkbijeenkomst "Buren ontmoeten Buren". Deze zal plaatsvinden bij Olbro+ B.V. in Biddinghuizen, gelegen aan de Stoppelploeg 10. Het evenement begint om 18.30 uur en staat in het teken van het versterken van lokale zakelijke relaties onder het motto "Beter een goede buur dan een verre vriend".

  Lees verder >>
 • Open dagen bij Wagenaar Engineering in Biddinghuizen
  08-03-2024 - Wagenaar Engineering opent haar deuren voor werkzoekenden en studenten op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Deze dagen bieden een unieke kans om meer te weten te komen over de carrièremogelijkheden binnen het bedrijf. Bezoekers kunnen vragen stellen, de werksfeer proeven en de dynamiek van het team ervaren.

  Lees verder >>
 • UWV voorspelt banenkrimp in bouwsector ondanks groei
  16-02-2024 - De bouwsector in Flevoland heeft de afgelopen vijf jaar een significante groei in werkgelegenheid ervaren, met een toename van twintig procent meer banen. Deze positieve trend, ondersteund door cijfers van het UWV, contrasteert echter met de landelijke groei van twaalf procent.

  Lees verder >>
 • Enquête voor ondernemers in gemeente Dronten
  13-02-2024 - De gemeente Dronten roept ondernemers op om deel te nemen aan een enquête over de dienstverlening van de gemeente. Deze enquête is gericht op het verzamelen van feedback van ondernemers over verschillende aspecten van het gemeentebeleid en de dienstverlening.

  Lees verder >>
 • Primeur in plastic recycling: Van Werven start verkoop koolstofcertificaten
  06-02-2024 - Van Werven gaat als eerste Nederlandse plastic recycler de gereduceerde CO2-uitstoot verhandelen met koolstofcertificaten. Klimaatbewuste bedrijven kunnen met deze certificaten CO2-uitstoot die zij nu nog niet kunnen verminderen compenseren.

  Lees verder >>
 • Kennisgevingen omgevingsrecht week 3 en 4
  29-01-2024 - De gemeente Dronten heeft een aantal vergunningen verleend en nieuwe aanvragen voor vergunningen ontvangen. Dat blijkt uit de openbare bekendmakingen. Het gaat in Biddinghuizen onder andere om een parkeervoorziening tijdens Lowlands en het oprichten van een distributiecentrum voor schoonmaakmiddelen.

  Lees verder >>
 • PPP Nederland wint ondernemersverkiezing
  13-01-2024 - PPP Nederland, gevestigd in Dronten en mede-opgericht door Martin Lek uit Biddinghuizen, is uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2023. Deze erkenning vond plaats tijdens een evenement van ondernemersvereniging De Driehoek in de Meerpaal.

  Lees verder >>
 • Kraaikamp Wagenbouw genomineerd voor Onderneming van het Jaar
  12-12-2023 - Kraaikamp Wagenbouw uit Biddinghuizen is genomineerd voor de Onderneming van het Jaar 2023. Deze bekendmaking vond plaats tijdens een businessborrel van Ondernemersvereniging De Driehoek bij De Rede van Dronten op 7 december. Naast Kraaikamp Wagenbouw zijn ook PPP Nederland en Wouda Installatietechniek B.V. (beide uit Dronten) genomineerd in dezelfde categorie.

  Lees verder >>
 • Ondernemers houden Nieuwjaarsfeest op 13 januari
  29-11-2023 - Op zaterdag 13 januari 2024 vindt in De Meerpaal in Dronten het grootste ondernemersevent van het jaar plaats. Meer dan 300 ondernemers uit de gemeente zullen samen het nieuwe jaar inluiden tijdens het nieuwjaarsfeest van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD).

  Lees verder >>
 • Open huis bij Abemec Biddinghuizen
  22-11-2023 - Abemec Biddinghuizen heeft aangekondigd dat zij open huis zullen houden op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november. De nieuwe vestiging op Ploegschaar 21 in Biddinghuizen, die op 31 juli zijn deuren opende, zal bezoekers verwelkomen om de faciliteiten te bekijken.

  Lees verder >>
 • OVDD maakt genomineerden bekend voor Onderneming van het Jaar 2023
  18-11-2023 - De Ondernemersvereniging De Dronten (OVDD) organiseert op donderdag 7 december de bekendmaking van de genomineerden voor Onderneming van het Jaar 2023. Dit evenement vindt plaats tijdens de jaarlijkse businessborrel in De Rede te Dronten.

  Lees verder >>
 • De Dorhout Mees Experience op 18 november
  12-11-2023 - Op 18 november wordt het terrein van Dorhout Mees getransformeerd tot een belevenis voor bezoekers van alle leeftijden. "De Dorhout Mees Experience" belooft een dag vol activiteiten te zijn, van schietsporten tot golf, tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

  Lees verder >>
 • Flevoland bevordert fietsveiligheid met fietshelmactie en korting
  09-11-2023 - Vanaf maandag 6 november is in Flevoland een nieuwe stimuleringsactie voor het gebruik van fietshelmen van start gegaan. De actie is een samenwerking tussen provincie Flevoland, lokale gemeenten, de ANWB, Veilig Verkeer Nederland, Artsen voor Veilig Fietsen en de Stichting Bevordering Verkeerseducatie. Klamer Fietsen is één van de deelnemende winkels.

  Lees verder >>
 • Meer Flevolandse kantoren omgebouwd tot woningen
  06-11-2023 - Flevoland ziet piek in transformatie van kantoren naar woningen. Dat schrijft Omroep Flevoland naar aanleiding van de nieuwste cijfers van het CBS.

  Lees verder >>
 • Ondernemersvereniging De Driehoek houdt ALV in gemeentehuis
  02-11-2023 - Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) houdt haar Algemene Ledenvergadering (ALV) op woensdag 15 november in het gemeentehuis. Op het programma staan onder andere de financiële stukken en de begroting voor het jaar 2024. Leden worden uitgenodigd om zich aan te melden, zodat de organisatie een inschatting kan maken van het aantal aanwezigen.

  Lees verder >>
 • Informatieavond voor ondernemers
  01-11-2023 - De gemeente Dronten organiseert op 13 en 14 november informatieve bijeenkomsten voor lokale ondernemers over de aanstaande veranderingen in de vergunningsprocedures.

  Lees verder >>
 • Flevosap protesteert tegen geplande suikertaks
  17-10-2023 - Het Biddinghuizense bedrijf Flevosap voert actie tegen de voorgenomen suikertaks op frisdranken. Volgens de plannen van het kabinet wordt suikerhoudende drank vanaf 1 januari 26 cent duurder per liter. Flevosap, dat 100% vruchtensap produceert, vindt de maatregel onrechtvaardig.

  Lees verder >>
 • Einde-afvalstatus toegekend aan Plastic Recycling Van Werven
  11-10-2023 - Plastic Recycling Van Werven heeft onlangs de einde-afvalstatus ontvangen van de Nederlandse overheid. Deze status betekent dat het bedrijf haar harde plastics nu officieel als grondstof mag beschouwen, en niet meer als afval.

  Lees verder >>
 • Natuurwerkdag 2023 bij Natuurstrook Van Werven
  10-10-2023 - Op zaterdag 4 november vindt de editie 2023 van de Natuurwerkdag plaats. OP dit verse locaties in Nederland wordt dan werk verricht, waaronder op het bedrijventerrein van Van Werven in Biddinghuizen. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur krijgen vrijwilligers de kans om een normaal niet-toegankelijke natuurstrook te onderhouden en te ontdekken.

  Lees verder >>
Copyright © 2024 Sybit | Software op Maat. Alle rechten voorbehouden - Privacyverklaring