-

ZSO lanceert website "Trots op je vak"

23 december 2008
ZSO heeft de website ‘Trots op je vak' gelanceerd. Doel is de vergroting van het kennisniveau van de medewerkers in sign- en zeefdrukbranche te stimuleren. Op de website is een overzicht van het aanbod van relevante cursussen te vinden. Op veel cursussen kan een subsidie van 25 procent worden verleend.

De door de branchevereniging van Zeefdruk en Signondernemingen (ZSO) geïnitieerde website maakt deel uit van een campagne om bij de leden (en medewerkers van de ZSO-leden) de mogelijkheden van scholing goed onder de aandacht te brengen. Een echt vakman laat zich immers regelmatig bijscholen, aldus ZSO. Waar nieuwe technieken hun intrede doen is bij- en soms omscholing een noodzaak. Meestal kan hierop een fikse subsidie worden verkregen via het Z&S-O&A opleidingsfonds. Alle informatie over de diverse cursussen is te vinden op een nieuw deel van de ZSO-website, dat rechtstreeks te benaderen is via www.trotsopjevak.nl.

Zeefdruk cursus via e-learning
Dat onderwijs een speerpunt voor 2009 is bij ZSO blijk ook uit de zeefdrukcursus via e-learning. Deze al eerder aangekondigde cursus is bijna gereed om in het Nederlands te worden aangeboden. De Fespa cursus zeefdruk, die al enige tijd via het web kan worden gevolgd, is nu in het Nederlands vertaald. De laatste controle wordt momenteel uitgevoerd, zodat, als alles goed gaat, de cursus begin januari in het Nederlands via internet kan worden aangeboden, meldt ZSO.

De cursus e-learning zeefdruk is er voor beginnende zeefdrukkers om het vak te leren en voor de ervaren zeefdrukkers om hun kennis op te frissen. Ervaringen in andere landen hebben inmiddels geleerd dat na het volgen van de cursus de efficiency omhoog gaat en het aantal fouten minder wordt. Deelnamekosten bedrage € 95. Voor ZSO-leden geldt een korting van € 30, zij betalen dus slechts € 65 per deelnemer.

Bron: Sign+ Magazine

Terug naar nieuwsoverzicht
Copyright © 2024 Sybit | Software op Maat. Alle rechten voorbehouden - Privacyverklaring