-

Biddinghuizer nieuws

 • Flevopenningen 2023 naar Nagele en Zeewolde


  Flevopenningen 2023 naar Nagele en Zeewolde
  Flevopenningen 2023 naar Nagele en Zeewolde
  19-06-2023 - Voor het tweede achtereenvolgende jaar wist Mike Kastrop uit Zeewolde de begeerde Flevopenning in de wacht te slepen. Viel hem verleden jaar de Flevopenning Toponderneming ten deel, dit keer was het de Flevopenning Participatieprijs die hij met zijn bedrijf Classic Mike in de wacht sleepte.

  De Flevopenning Toponderneming 2023 ging naar Nagele. Andela Techniek & Innovatie was volgens de jury de terechte winnaar wegens het baanbrekende innovatiewerk van Paul Andela en zijn team op het gebied van geautomatiseerde onkruidverwijdering.

  Indrukwekkende ambiance
  De ambiance voor de 18e editie van het prestigieuze Flevopenning Gala was indrukwekkend. De vijfhonderd gasten uit het bedrijfsleven, het bestuur en het onderwijs waren vrijdag 16 juni neergestreken op het festivalterrein van Defqon.1 in Biddinghuizen. Daar waar komend weekeinde door Q-dance voor 25.000 bezoekers een internationaal muziekfestijn wordt georganiseerd, vond afgelopen vrijdag een ondernemersgala plaats dat zijn weerga niet kende. De uitreikingen van de penningen werd met indrukwekkende special effects opgeluisterd, wat op de aanwezigen grote indruk maakte.

  Voortbordurend op de jarenlange traditie werden ook dit keer alle genomineerden voor de twee penningen met wervelende videoshows in het zonnetje gezet. Uit elke Flevolandse gemeenten waren er twee genomineerden; voor iedere Flevopenning één. Voorafgaande aan het huldigingsfeest, ging presentatrice Diana Matroos in gesprek met MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof, scheidend gedeputeerde Jan-Nico Appelman en VNO-NCW Midden/Flevoland voorzitter Hajé de Jager. Belangrijkste conclusie van het driemanschap is dat Flevoland bij uitstek de ruimte biedt aan ondernemerschap. Jacco Vonhof noemde de aanwezigheid van de fysieke ruimte belangrijk, maar evenzeer is er ruimte in de regelgeving nodig. Hij riep de overheid op om het bedrijfsleven te vertrouwen en te zorgen voor meer eenvoud in de regels: "In het besef dat we weten wat minimaal moet, kunnen we wat rekkelijker zijn en kan er meer dan je denkt", zei Vonhof.

  [foto]https://bhznet.bhznet.nl/uploads/2023/0619/FlevopenningenGala_2023_-_Winnaar_Flevopenning_Toponderneming-2_©FotostudioWierd.jpg[/foto]

  Flevopenning Participatieprijs naar Classic Mike
  Hoogtepunt van het gala was de uitreiking van de Flevopenningen. De winnaar van de Flevopenning Participatieprijs was helaas niet fysiek aanwezig. Mike Kastrop en zijn team nemen deel aan de Mille Miglia 2023, die historische race die van 13-17 juni in Italië wordt verreden. Classic Mike legt zich toe op het restaureren van klassieke automobielen en dat doet hij met veel passie en inzet uitsluitend met jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben. Volgens de jury van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) is Kastrop een sociaal ondernemer met een maatschappelijke missie en is hij daarmee een voorbeeld voor andere werkgevers. Financiële winst maken is voor hem geen doel op zich, maar een middel om zijn maatschappelijke missie op gang te houden. Zo liet hij enthousiast weten via een live-streamverbinding vanuit Milaan, de voorlaatste etappeplaats van de wereldberoemde race voor oude auto's. De Flevopenning werd door Erik van de Beld, wethouder Participatie van Zeewolde, in ontvangst genomen.

  Flevopenning Toponderneming naar Andela
  De jury van de Flevopenning Topondernemer was unaniem in haar oordeel: Andela Techniek & Innovatie uit Nagele was van de zes genomineerden het meest overtuigend. Het high-tech familiebedrijf bouwt voor biologische akkerbouwbedrijven robots voor onkruidverwijdering. Paul Andela – de Willy Wortel van de polder - wist zich al met de Solar Weeder een stevige plek op de wereldmarkt te verwerven. Van de wiedkar, die gevoed wordt door zonnepanelen, zijn er wereldwijd al meer dan 600 verkocht. De nieuwe Robot Weeder gaat dezelfde kant op. Niet alleen in de biologische akkerbouw zal de robot uitkomst bieden, ook in de gangbare akkerbouw is de machine nuttig in verband met de afnemende beschikbaarheid van bestrijdingsmiddelen. Topondernemer Andela heeft niet alleen veel technische kennis, maar ook een fijne neus voor de ontwikkelingen in de markt. Hij weet op het juiste moment de juiste oplossingen voor zijn klanten te bedenken, zo zei jury-voorzitter Jan-Nico Appelman. De Flevopenning Topondernemer werd vervolgens door Jan-Nico Appelman aan Paul Andela overhandigd.

  [foto]https://bhznet.bhznet.nl/uploads/2023/0619/FlevopenningenGala_2023-_winnaar_Flevopenning_Participatieprijs_2023_©FotostudioWierd.jpg[/foto]

  Volgend jaar in Zeewolde
  De 19e editie van het Flevopenningen Gala zal in de gemeente Zeewolde worden gehouden. De jonge gemeente bestaat in 2024 veertig jaar, reden temeer om de feestelijkheden met het Flevolandse bedrijfsleven te delen. De symbolische sleutel van de Flevopenningen werd door Flevopenningenvoorzitter Tom Lansink aan de burgemeester van Zeewolde Gerrit-Jan Gorter overhandigd.

  Redactie BHZNet.nl


 • Ondernemers houden Nieuwjaarsfeest op 13 januari
  29-11-2023 - Op zaterdag 13 januari 2024 vindt in De Meerpaal in Dronten het grootste ondernemersevent van het jaar plaats. Meer dan 300 ondernemers uit de gemeente zullen samen het nieuwe jaar inluiden tijdens het nieuwjaarsfeest van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD).

  Lees verder >>
 • Open huis bij Abemec Biddinghuizen
  22-11-2023 - Abemec Biddinghuizen heeft aangekondigd dat zij open huis zullen houden op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november. De nieuwe vestiging op Ploegschaar 21 in Biddinghuizen, die op 31 juli zijn deuren opende, zal bezoekers verwelkomen om de faciliteiten te bekijken.

  Lees verder >>
 • OVDD maakt genomineerden bekend voor Onderneming van het Jaar 2023
  18-11-2023 - De Ondernemersvereniging De Dronten (OVDD) organiseert op donderdag 7 december de bekendmaking van de genomineerden voor Onderneming van het Jaar 2023. Dit evenement vindt plaats tijdens de jaarlijkse businessborrel in De Rede te Dronten.

  Lees verder >>
 • De Dorhout Mees Experience op 18 november
  12-11-2023 - Op 18 november wordt het terrein van Dorhout Mees getransformeerd tot een belevenis voor bezoekers van alle leeftijden. "De Dorhout Mees Experience" belooft een dag vol activiteiten te zijn, van schietsporten tot golf, tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

  Lees verder >>
 • Flevoland bevordert fietsveiligheid met fietshelmactie en korting
  09-11-2023 - Vanaf maandag 6 november is in Flevoland een nieuwe stimuleringsactie voor het gebruik van fietshelmen van start gegaan. De actie is een samenwerking tussen provincie Flevoland, lokale gemeenten, de ANWB, Veilig Verkeer Nederland, Artsen voor Veilig Fietsen en de Stichting Bevordering Verkeerseducatie. Klamer Fietsen is één van de deelnemende winkels.

  Lees verder >>
 • Meer Flevolandse kantoren omgebouwd tot woningen
  06-11-2023 - Flevoland ziet piek in transformatie van kantoren naar woningen. Dat schrijft Omroep Flevoland naar aanleiding van de nieuwste cijfers van het CBS.

  Lees verder >>
 • Ondernemersvereniging De Driehoek houdt ALV in gemeentehuis
  02-11-2023 - Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) houdt haar Algemene Ledenvergadering (ALV) op woensdag 15 november in het gemeentehuis. Op het programma staan onder andere de financiële stukken en de begroting voor het jaar 2024. Leden worden uitgenodigd om zich aan te melden, zodat de organisatie een inschatting kan maken van het aantal aanwezigen.

  Lees verder >>
 • Informatieavond voor ondernemers
  01-11-2023 - De gemeente Dronten organiseert op 13 en 14 november informatieve bijeenkomsten voor lokale ondernemers over de aanstaande veranderingen in de vergunningsprocedures.

  Lees verder >>
 • Flevosap protesteert tegen geplande suikertaks
  17-10-2023 - Het Biddinghuizense bedrijf Flevosap voert actie tegen de voorgenomen suikertaks op frisdranken. Volgens de plannen van het kabinet wordt suikerhoudende drank vanaf 1 januari 26 cent duurder per liter. Flevosap, dat 100% vruchtensap produceert, vindt de maatregel onrechtvaardig.

  Lees verder >>
 • Einde-afvalstatus toegekend aan Plastic Recycling Van Werven
  11-10-2023 - Plastic Recycling Van Werven heeft onlangs de einde-afvalstatus ontvangen van de Nederlandse overheid. Deze status betekent dat het bedrijf haar harde plastics nu officieel als grondstof mag beschouwen, en niet meer als afval.

  Lees verder >>
 • Natuurwerkdag 2023 bij Natuurstrook Van Werven
  10-10-2023 - Op zaterdag 4 november vindt de editie 2023 van de Natuurwerkdag plaats. OP dit verse locaties in Nederland wordt dan werk verricht, waaronder op het bedrijventerrein van Van Werven in Biddinghuizen. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur krijgen vrijwilligers de kans om een normaal niet-toegankelijke natuurstrook te onderhouden en te ontdekken.

  Lees verder >>
 • Nog altijd personeelstekort bij helft bedrijven
  16-08-2023 - Omroep Flevoland meldt op basis van recente cijfers van het CBS dat bijna de helft van de Flevolandse ondernemers kampt met een personeelstekort. Hoewel dit percentage nog steeds aanzienlijk is, is er een lichte verbetering zichtbaar ten opzichte van vorig jaar.

  Lees verder >>
 • Abemec vestigt zich in Biddinghuizen
  01-08-2023 - Maandag opende landbouwmechanisatiebedrijf Abemec de deuren van een gloednieuwe locatie aan de Ploegschaar in Biddinghuizen, waarbij de bestaande locaties in Dronten en Zeewolde werden samengevoegd. Deze stap is onderdeel van Abemec's voortdurende inzet om klanten uit diverse sectoren de beste service te bieden.

  Lees verder >>
 • Slump Catering & Events trekt zich terug uit de Binding
  01-08-2023 - Slump Catering & Events, die de afgelopen jaren de exploitatie van het multifunctionele centrum de Binding en de Buurman in Biddinghuizen beheerde, heeft aangekondigd dat ze medio 2024 stoppen met hun activiteiten. Dat heeft het bestuur van de stichting MFG2 bekendgemaakt middels een persbericht.

  Lees verder >>
 • Win een Flevosap boomgaardlunch
  28-07-2023 - Dit jaar markeert het 30-jarig jubileum van Flevosap, producent van authentieke Nederlandse vruchtensappen uit Biddinghuizen. Ter ere van deze bijzondere mijlpaal biedt Flevosap zijn trouwe klanten een jaar lang de kans om prijzen te winnen, met deze maand een verzorgde lunch in de boomgaard.

  Lees verder >>
 • Geen Triathlon Biddinghuizen op 15 juli
  11-07-2023 - Aanstaande zaterdag zou de Triathlon Biddinghuizen plaatsvinden, nadat vorig jaar een eerste editie succesvol was. Klamer Fietsen en Train3Sports, organisatie van het sportevenement, hebben echter besloten deze niet door te laten gaan.

  Lees verder >>
 • Zomertuin Hanneke's Pluktuin opent vandaag
  29-06-2023 - Hanneke's Pluktuin opent vandaag haar zomertuin voor het publiek, na eerder dit jaar een voorjaarstuin met tulpen open te hebben gehad. Bezoekers zijn elke donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur welkom om een scala aan bloemen te plukken en hun eigen veldboeketten te creëren.

  Lees verder >>
 • Flevolamb verwelkomt ledenavond Bedrijvenplatform Gemeente Dronten
  22-06-2023 - Biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf Flevolamb in Biddinghuizen was onlangs de gastheer van de ledenavond van Bedrijvenplatform Gemeente Dronten. Flevolamb, een familiebedrijf van de familie Van Nieuwenhuijzen, combineert akkerbouw met schapenhouderij.

  Lees verder >>
 • Sterke groei in beveiligingsbranche Flevoland
  20-06-2023 - Het aantal beveiligingsbedrijven in Nederland is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk toegenomen, waarbij Flevoland een opvallende groei laat zien. Volgens gegevens van KVK (Kamer van Koophandel) is het aantal ingeschreven beveiligingsbedrijven landelijk gestegen met 167%, van 3.766 in 2018 naar 10.051 in 2023. In Flevoland groeide het aantal met 194%.

  Lees verder >>
 • Subsidies voor Flevolandse organisaties die circulair willen ondernemen
  20-06-2023 - De provincie Flevoland heeft nieuwe subsidieregelingen aangekondigd voor lokale organisaties die circulair willen ondernemen. De regelingen, die beschikbaar zijn vanaf nu tot eind 2023, zijn bedoeld om de overgang naar een circulaire economie in de provincie te bevorderen.

  Lees verder >>
Copyright © 2023 Sybit | Software op Maat. Alle rechten voorbehouden - Privacyverklaring