-

Biddinghuizer nieuws

 • Stoker Organica zet belangrijke stap voorwaarts


  Stoker Organica zet belangrijke stap voorwaarts
  Stoker Organica zet belangrijke stap voorwaarts
  10-01-2023 - Wim Stoker heeft definitief afscheid genomen van het sorteer- en handelsbedrijf dat hij ruim 20 jaar geleden in Biddinghuizen is gestart. René Laan is de nieuwe directeur en medeaandeelhouder van het Flevolandse bedrijf dat zich richt op het sorteren, verpakken én de verkoop van biologisch fruit. Vanaf dit voorjaar gaat het bedrijf verder onder de naam Stoker Organica.

  Stoker Organica werkt - verspreid over Nederland – samen met een groot aantal zelfstandige biologische fruittelers. Door het ruime en gevarieerde gezamenlijke aanbod kan Stoker Organica de retail kwalitatief goede appels, peren en pruimen leveren in de door hen gewenste volumes, maatsortering en verpakking. "Als de beschikbaarheid van Nederlands fruit een beperking wordt om jaarrond te kunnen leveren, kunnen we terugvallen op fruit van niet Nederlandse herkomst", aldus Laan.

  100% biologisch
  Stoker Organica richt zich 100% op de biologische markt. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat biologisch geteeld fruit een positief effect heeft op zowel de omgeving, de teler áls de consumenten. Laan: "Voor de fruitteler ligt hier een uitdaging om zich met zijn vakmanschap teelttechnisch te kunnen onderscheiden. Door samen te werken met Stoker Organica profiteert de fruitteler van het gebundelde aanbod van biologisch fruit. Dat biedt hen toegang tot interessante afzetkanalen in zowel binnen- als buitenland en leidt tot een betere verwaarding van het fruit." Bundeling biedt volgens Laan bovendien interessante mogelijkheden om nóg beter in te kunnen spelen op de behoefte van de retail.

  Ruimte voor uitbreiding
  De Europese markt voor biologisch fruit is een vraagmarkt en biedt nog steeds ruimte voor uitbreiding van het aanbod. Stoker Organica wil de komende jaren hierin een rol blijven spelen door een groter volume biologisch fruit te gaan verwerken. Dat kan volgens Laan door meer biologische telers aan zich te binden, door uitbreiding van het areaal van de huidige telers óf door gangbare telers te ondersteunen in de omschakeling naar biologisch. "Met grotere volumes zijn we nog beter in staat om in te spelen op de wensen van onze afnemers. Voor zowel telers als afnemers is dat een belangrijke 'win-win' ontwikkeling."

  Transparante werkwijze
  De fruittelers zijn volledig op de hoogte van de transparante werkwijze én de financiële afspraken die Stoker Organica met ze maakt. De vergoeding voor het sorteren en verwerken staan vooraf vast. Telers die met Stoker Organica samenwerken, vertrouwen op de toegevoegde waarde van de samenwerking. Die is volgens Laan al ruim 20 jaar gebaseerd op hun kennis van de markt en het aangaan van een duurzame relatie met afnemers. "Voor de telers biedt dat een zekerheid dat al het fruit dat zij telen, tegen de hoogste verwaarding wordt afgezet. Daarnaast is ons logistieke systeem efficiënt ingericht zodat het de telers maximaal ontlast en wij flexibel zijn in het kunnen bieden van maatwerk aan onze afnemers."

  Behoefte aan dynamiek
  Afgelopen voorjaar stapte Laan in het Flevolandse bedrijf en nam heel geleidelijk het stokje van oprichter Wim Stoker over. De groenten- en fruitbranche is overigens niet nieuw voor Laan. Al tijdens zijn studie werkte hij op uiteenlopende productiebedrijven en in de retail. Na afronding van zijn studie koos hij voor de accountancy, maar miste daar de dynamiek. De stap naar de commerciële functie in de aanbod kant van retail was voor hem een logische stap. Bij Hessing Supervers gaf hij invulling aan de functie van commercieel manager. In die tijd constateerde hij echter ook dat een kleinschaliger bedrijf, en dan bij voorkeur in de biologische hoek, meer zijn interesse had.

  Partner voor Europese retail
  Door het gevarieerde en gebundelde aanbod van biologisch fruit, is Stoker Organica volgens Laan een professionele en volwaardige partner voor de Europese retail. "Wij respecteren wederzijds de afspraken die wij samen maken. Onze afnemers beseffen echter terdege dat we te maken kunnen krijgen met natuurlijke of klimatologische invloeden waar we geen grip op hebben. Op dat moment willen wij onderscheidend zijn in het vinden van een passende oplossing voor alle partijen." Door de intensieve samenwerking met de afnemers, kan Stoker Organica vroegtijdig inspelen op signalen uit de markt. Hoewel de telers veelal niet in de gelegenheid zijn hier direct op in te spelen, voedt het wel de onderbouwing van een meerjarige denkrichting die zij voor hun bedrijf ontwikkelen.


 • AspergeZondag bij Dorhout Mees
  25-03-2023 - Op zondag 2 april zal het aspergeseizoen 2023 officieel van start gaan bij Dorhout Mees. Tijdens deze jaarlijkse AspergeZondag wordt de 'Koningin der groenten' op feestelijke wijze op de kaart gezet.

  Lees verder >>
 • Klamer Fietsen en Mooiwater reiken cheques uit
  24-03-2023 - De winnaars van de OVDD verkiezing Onderneming van het Jaar 2022 hebben tijdens de prijsuitreiking op 7 januari jl. een cheuqe ontvangen van de gemeente Dronten. Deze mocht doorgegeven worden aan een zelf te kiezen goed doel / maatschappelijke organisatie in de gemeente. Onlangs zijn deze uitgereikt in aanwezigheid van wethouder Siert Jan Lap en Alette van de Berg, voorzitter van Ondernemersvereniging De Driehoek.

  Lees verder >>
 • Bedrijventerrein Toekomst krijgt eigen aansluiting op Oldebroekerweg
  17-03-2023 - Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten om een nieuwe voorrangsregeling in te stellen op de N709 Oldebroekerweg bij Biddinghuizen. De regeling is bedoeld om het verkeer van en naar het bedrijventerrein De Toekomst vlotter en veiliger te laten verlopen. Deze maatregel komt voort uit de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein in de afgelopen jaren.

  Lees verder >>
 • Interview met Wyno Vermeulen (Flevosap) in Flevopost
  01-03-2023 - In een interview met de Flevopost vertelt Wyno Vermeulen, eigenaar van Flevosap BV uit Biddinghuizen, over zijn hulpacties voor Oekraïne sinds het uitbreken van de oorlog in februari 2022.

  Lees verder >>
 • Werkgelegenheidsonderzoek 2022: voor het eerst meer dan 200.000 banen in Flevoland
  24-02-2023 - Flevoland heeft in 2022 voor het eerst meer dan 200.000 banen geregistreerd, een groei van 6.700 banen, wat neerkomt op 3,4% vergeleken met 2021. Dit blijkt uit het Werkgelegenheidsonderzoek 2022 van Provincie Flevoland. Hoewel de banengroei sterker is dan voorgaande jaren, zorgen personeelskrapte, inflatie en een afzwakkende economische groei voor onzekerheid.

  Lees verder >>
 • Moments Bodycare viert 7-jarig bestaan
  04-02-2023 - In februari viert Moments Bodycare haar 7-jarig bestaan. De beautysalon is gevestigd op Joggerspad 29 en biedt een uitgebreid aanbod aan behandelingen, waaronder permanente make-up, beauty, massages en nagelbehandelingen.

  Lees verder >>
 • Volop vacatures in Biddinghuizen
  24-01-2023 - Er zijn momenteel diverse vacatures beschikbaar bij bedrijven uit Biddinghuizen. Een kleine greep hieruit is te vinden op BHZNet.nl onder het onderdeel 'vacatures'.

  Lees verder >>
 • Schilderijen G-Art naar Getijde Lelystad
  23-01-2023 - Getijde, een organisatie voor herstelzorg, heeft begin januari een collectie schilderijen gekregen van G-Art uit Biddinghuizen. De schilderijen zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke of psychische beperking.

  Lees verder >>
 • Flevosap BV genomineerd als circulair innovatief bedrijf
  21-01-2023 - Flevosap BV uit Biddinghuizen is genomineerd als een van de top 5 circulair innovatieve bedrijven in Flevoland. Dit werd deze week bekend gemaaktdoor de jury, die in totaal 21 bedrijven selecteerde.

  Lees verder >>
 • FlevoFood gaat samenwerken met andere regio's
  16-01-2023 - FlevoFood, een organisatie die zich richt op biologisch geteelde en lokaal verkregen voedsel, gaat samenwerken met organisaties uit andere regio's in Nederland onder de naam 'Korte Keten Collectief Nederland'.

  Lees verder >>
 • Meer faillissementen in 2022 dan een jaar eerder
  14-01-2023 - Het aantal failliet verklaarde bedrijven in Nederland is voor de vierde maand op rij gestegen. Ook kijkend naar Flevoland is er een stijging te zien. Volgens voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) gingen er in 2022 in totaal 62 bedrijven bankroet, 11 meer dan in 2021.

  Lees verder >>
 • Avontuur in bossen met Klamer Fietsen en Train3Sports
  12-01-2023 - Op zaterdag 28 januari zal de tweede editie van de MTB Oriëntatie plaatsvinden, georganiseerd door Klamer Fietsen uit Biddinghuizen en Train3Sports. Deze activiteit is toegankelijk voor iedereen en biedt de kans om avontuur te beleven in de bossen rondom Nunspeet.

  Lees verder >>
 • Webinar voor Flevolandse ondernemers over netcongestie
  12-01-2023 - Op 24 januari wordt er een webinar gehouden met de titel "Wat betekent netcongestie voor jou?" georganiseerd door VNO-NCW-midden, MKB-Nederland en Liander. Tijdens het webinar zullen de sprekers in gesprek gaan over de transportschaarste van het elektriciteitsnet en de korte en langere termijn oplossingen daarvoor.

  Lees verder >>
 • Zomervakantie brengt volle bak in Dierenpension Welgelegen
  10-01-2023 - Dierenpension Welgelegen uit Biddinghuizen heeft vanwege de grote vraag naar plekken voor honden tijdens de zomer een klantenstop aangekondigd. Volgens een bericht op de Facebookpagina van het bedrijf is het pension genoodzaakt om deze maatregel te treffen vanwege de vele nieuwe aanvragen die zijn binnengekomen.

  Lees verder >>
 • OVDD reikt Dronter ondernemersprijzen uit aan Mooiwater en Klamer Fietsen
  08-01-2023 - Tijdens het nieuwjaarsfeest van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) in Dronten hebben Mooiwater en Klamer Fietsen de Dronter ondernemersprijzen gewonnen.

  Lees verder >>
 • Klamer Fietsen detaillist van het jaar 2022
  07-01-2023 - In een goedgevulde Meerpaal in Dronten is Klamer Fietsen uit Biddinghuizen uitgeroepen tot Detaillist van het Jaar 2022. Dit gebeurde tijdens het nieuwjaarsfeest van Ondernemersvereniging De Driehoek.

  Lees verder >>
 • Handel en Wandel komt met themanummer over pionieren
  20-12-2022 - Ondernemersvereniging De Driehoek heeft een speciale editie van ledenmagazine Handel en Wandel uitgebracht. Als afsluiter van het jaar heeft het blad een thema meegekregen: pionieren toen, pionieren nu - vijftig jaar ondernemerschap in de gemeente Dronten. Deze week valt het blad op de mat bij ondernemers in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant.

  Lees verder >>
 • Dronten, Lelystad en Zeewolde zijn economische koplopers
  15-12-2022 - De gemeenten Dronten, Lelystad en Zeewolde behoren tot de regio's die het meest zijn hersteld van de coronacrisis. Dat zegt het CBS. De economie steeg in het derde kwartaal met 5 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Door blijvende resultaten van energiebedrijven was de groei vergeleken met pre-corona 11 procent.

  Lees verder >>
 • Rechter beslist: ‘uitgestoten’ eigenaar Flevosap krijgt geen inzage in administratie
  13-12-2022 - Moederbedrijf Vermeulen Food Group (VFG) van Flevosap uit Biddinghuizen hoeft zijn administratie niet ter inzage te geven aan oud-eigenaar Roel Vermeulen. Dat heeft de kortgedingrechter maandag beslist. Die vindt namelijk dat Vermeulen hiervoor bij de Ondernemingskamer moet aankloppen.

  Lees verder >>
Copyright © 2023 Sybit | Software op Maat. Alle rechten voorbehouden - Privacyverklaring