-

Biddinghuizer nieuws

 • Stoker Organica zet belangrijke stap voorwaarts


  Stoker Organica zet belangrijke stap voorwaarts
  Stoker Organica zet belangrijke stap voorwaarts
  10-01-2023 - Wim Stoker heeft definitief afscheid genomen van het sorteer- en handelsbedrijf dat hij ruim 20 jaar geleden in Biddinghuizen is gestart. René Laan is de nieuwe directeur en medeaandeelhouder van het Flevolandse bedrijf dat zich richt op het sorteren, verpakken én de verkoop van biologisch fruit. Vanaf dit voorjaar gaat het bedrijf verder onder de naam Stoker Organica.

  Stoker Organica werkt - verspreid over Nederland – samen met een groot aantal zelfstandige biologische fruittelers. Door het ruime en gevarieerde gezamenlijke aanbod kan Stoker Organica de retail kwalitatief goede appels, peren en pruimen leveren in de door hen gewenste volumes, maatsortering en verpakking. "Als de beschikbaarheid van Nederlands fruit een beperking wordt om jaarrond te kunnen leveren, kunnen we terugvallen op fruit van niet Nederlandse herkomst", aldus Laan.

  100% biologisch
  Stoker Organica richt zich 100% op de biologische markt. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat biologisch geteeld fruit een positief effect heeft op zowel de omgeving, de teler áls de consumenten. Laan: "Voor de fruitteler ligt hier een uitdaging om zich met zijn vakmanschap teelttechnisch te kunnen onderscheiden. Door samen te werken met Stoker Organica profiteert de fruitteler van het gebundelde aanbod van biologisch fruit. Dat biedt hen toegang tot interessante afzetkanalen in zowel binnen- als buitenland en leidt tot een betere verwaarding van het fruit." Bundeling biedt volgens Laan bovendien interessante mogelijkheden om nóg beter in te kunnen spelen op de behoefte van de retail.

  Ruimte voor uitbreiding
  De Europese markt voor biologisch fruit is een vraagmarkt en biedt nog steeds ruimte voor uitbreiding van het aanbod. Stoker Organica wil de komende jaren hierin een rol blijven spelen door een groter volume biologisch fruit te gaan verwerken. Dat kan volgens Laan door meer biologische telers aan zich te binden, door uitbreiding van het areaal van de huidige telers óf door gangbare telers te ondersteunen in de omschakeling naar biologisch. "Met grotere volumes zijn we nog beter in staat om in te spelen op de wensen van onze afnemers. Voor zowel telers als afnemers is dat een belangrijke 'win-win' ontwikkeling."

  Transparante werkwijze
  De fruittelers zijn volledig op de hoogte van de transparante werkwijze én de financiële afspraken die Stoker Organica met ze maakt. De vergoeding voor het sorteren en verwerken staan vooraf vast. Telers die met Stoker Organica samenwerken, vertrouwen op de toegevoegde waarde van de samenwerking. Die is volgens Laan al ruim 20 jaar gebaseerd op hun kennis van de markt en het aangaan van een duurzame relatie met afnemers. "Voor de telers biedt dat een zekerheid dat al het fruit dat zij telen, tegen de hoogste verwaarding wordt afgezet. Daarnaast is ons logistieke systeem efficiënt ingericht zodat het de telers maximaal ontlast en wij flexibel zijn in het kunnen bieden van maatwerk aan onze afnemers."

  Behoefte aan dynamiek
  Afgelopen voorjaar stapte Laan in het Flevolandse bedrijf en nam heel geleidelijk het stokje van oprichter Wim Stoker over. De groenten- en fruitbranche is overigens niet nieuw voor Laan. Al tijdens zijn studie werkte hij op uiteenlopende productiebedrijven en in de retail. Na afronding van zijn studie koos hij voor de accountancy, maar miste daar de dynamiek. De stap naar de commerciële functie in de aanbod kant van retail was voor hem een logische stap. Bij Hessing Supervers gaf hij invulling aan de functie van commercieel manager. In die tijd constateerde hij echter ook dat een kleinschaliger bedrijf, en dan bij voorkeur in de biologische hoek, meer zijn interesse had.

  Partner voor Europese retail
  Door het gevarieerde en gebundelde aanbod van biologisch fruit, is Stoker Organica volgens Laan een professionele en volwaardige partner voor de Europese retail. "Wij respecteren wederzijds de afspraken die wij samen maken. Onze afnemers beseffen echter terdege dat we te maken kunnen krijgen met natuurlijke of klimatologische invloeden waar we geen grip op hebben. Op dat moment willen wij onderscheidend zijn in het vinden van een passende oplossing voor alle partijen." Door de intensieve samenwerking met de afnemers, kan Stoker Organica vroegtijdig inspelen op signalen uit de markt. Hoewel de telers veelal niet in de gelegenheid zijn hier direct op in te spelen, voedt het wel de onderbouwing van een meerjarige denkrichting die zij voor hun bedrijf ontwikkelen.


 • UWV voorspelt banenkrimp in bouwsector ondanks groei
  16-02-2024 - De bouwsector in Flevoland heeft de afgelopen vijf jaar een significante groei in werkgelegenheid ervaren, met een toename van twintig procent meer banen. Deze positieve trend, ondersteund door cijfers van het UWV, contrasteert echter met de landelijke groei van twaalf procent.

  Lees verder >>
 • Enquête voor ondernemers in gemeente Dronten
  13-02-2024 - De gemeente Dronten roept ondernemers op om deel te nemen aan een enquête over de dienstverlening van de gemeente. Deze enquête is gericht op het verzamelen van feedback van ondernemers over verschillende aspecten van het gemeentebeleid en de dienstverlening.

  Lees verder >>
 • Primeur in plastic recycling: Van Werven start verkoop koolstofcertificaten
  06-02-2024 - Van Werven gaat als eerste Nederlandse plastic recycler de gereduceerde CO2-uitstoot verhandelen met koolstofcertificaten. Klimaatbewuste bedrijven kunnen met deze certificaten CO2-uitstoot die zij nu nog niet kunnen verminderen compenseren.

  Lees verder >>
 • Kennisgevingen omgevingsrecht week 3 en 4
  29-01-2024 - De gemeente Dronten heeft een aantal vergunningen verleend en nieuwe aanvragen voor vergunningen ontvangen. Dat blijkt uit de openbare bekendmakingen. Het gaat in Biddinghuizen onder andere om een parkeervoorziening tijdens Lowlands en het oprichten van een distributiecentrum voor schoonmaakmiddelen.

  Lees verder >>
 • Kennisgevingen omgevingsrecht week 2
  15-01-2024 - De gemeente Dronten heeft een aantal vergunningen verleend en nieuwe aanvragen voor vergunningen ontvangen. Dat blijkt uit de openbare bekendmakingen. Het gaat in Biddinghuizen onder andere om het bouwen van bedrijfsgebouwen, het uitbreiden van Walibi Holland en het bouwen van een recreatiepark aan de Bremerbergdijk.

  Lees verder >>
 • PPP Nederland wint ondernemersverkiezing
  13-01-2024 - PPP Nederland, gevestigd in Dronten en mede-opgericht door Martin Lek uit Biddinghuizen, is uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2023. Deze erkenning vond plaats tijdens een evenement van ondernemersvereniging De Driehoek in de Meerpaal.

  Lees verder >>
 • Kraaikamp Wagenbouw genomineerd voor Onderneming van het Jaar
  12-12-2023 - Kraaikamp Wagenbouw uit Biddinghuizen is genomineerd voor de Onderneming van het Jaar 2023. Deze bekendmaking vond plaats tijdens een businessborrel van Ondernemersvereniging De Driehoek bij De Rede van Dronten op 7 december. Naast Kraaikamp Wagenbouw zijn ook PPP Nederland en Wouda Installatietechniek B.V. (beide uit Dronten) genomineerd in dezelfde categorie.

  Lees verder >>
 • Ondernemers houden Nieuwjaarsfeest op 13 januari
  29-11-2023 - Op zaterdag 13 januari 2024 vindt in De Meerpaal in Dronten het grootste ondernemersevent van het jaar plaats. Meer dan 300 ondernemers uit de gemeente zullen samen het nieuwe jaar inluiden tijdens het nieuwjaarsfeest van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD).

  Lees verder >>
 • Open huis bij Abemec Biddinghuizen
  22-11-2023 - Abemec Biddinghuizen heeft aangekondigd dat zij open huis zullen houden op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november. De nieuwe vestiging op Ploegschaar 21 in Biddinghuizen, die op 31 juli zijn deuren opende, zal bezoekers verwelkomen om de faciliteiten te bekijken.

  Lees verder >>
 • OVDD maakt genomineerden bekend voor Onderneming van het Jaar 2023
  18-11-2023 - De Ondernemersvereniging De Dronten (OVDD) organiseert op donderdag 7 december de bekendmaking van de genomineerden voor Onderneming van het Jaar 2023. Dit evenement vindt plaats tijdens de jaarlijkse businessborrel in De Rede te Dronten.

  Lees verder >>
 • De Dorhout Mees Experience op 18 november
  12-11-2023 - Op 18 november wordt het terrein van Dorhout Mees getransformeerd tot een belevenis voor bezoekers van alle leeftijden. "De Dorhout Mees Experience" belooft een dag vol activiteiten te zijn, van schietsporten tot golf, tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

  Lees verder >>
 • Flevoland bevordert fietsveiligheid met fietshelmactie en korting
  09-11-2023 - Vanaf maandag 6 november is in Flevoland een nieuwe stimuleringsactie voor het gebruik van fietshelmen van start gegaan. De actie is een samenwerking tussen provincie Flevoland, lokale gemeenten, de ANWB, Veilig Verkeer Nederland, Artsen voor Veilig Fietsen en de Stichting Bevordering Verkeerseducatie. Klamer Fietsen is één van de deelnemende winkels.

  Lees verder >>
 • Meer Flevolandse kantoren omgebouwd tot woningen
  06-11-2023 - Flevoland ziet piek in transformatie van kantoren naar woningen. Dat schrijft Omroep Flevoland naar aanleiding van de nieuwste cijfers van het CBS.

  Lees verder >>
 • Ondernemersvereniging De Driehoek houdt ALV in gemeentehuis
  02-11-2023 - Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) houdt haar Algemene Ledenvergadering (ALV) op woensdag 15 november in het gemeentehuis. Op het programma staan onder andere de financiële stukken en de begroting voor het jaar 2024. Leden worden uitgenodigd om zich aan te melden, zodat de organisatie een inschatting kan maken van het aantal aanwezigen.

  Lees verder >>
 • Informatieavond voor ondernemers
  01-11-2023 - De gemeente Dronten organiseert op 13 en 14 november informatieve bijeenkomsten voor lokale ondernemers over de aanstaande veranderingen in de vergunningsprocedures.

  Lees verder >>
 • Flevosap protesteert tegen geplande suikertaks
  17-10-2023 - Het Biddinghuizense bedrijf Flevosap voert actie tegen de voorgenomen suikertaks op frisdranken. Volgens de plannen van het kabinet wordt suikerhoudende drank vanaf 1 januari 26 cent duurder per liter. Flevosap, dat 100% vruchtensap produceert, vindt de maatregel onrechtvaardig.

  Lees verder >>
 • Einde-afvalstatus toegekend aan Plastic Recycling Van Werven
  11-10-2023 - Plastic Recycling Van Werven heeft onlangs de einde-afvalstatus ontvangen van de Nederlandse overheid. Deze status betekent dat het bedrijf haar harde plastics nu officieel als grondstof mag beschouwen, en niet meer als afval.

  Lees verder >>
 • Natuurwerkdag 2023 bij Natuurstrook Van Werven
  10-10-2023 - Op zaterdag 4 november vindt de editie 2023 van de Natuurwerkdag plaats. OP dit verse locaties in Nederland wordt dan werk verricht, waaronder op het bedrijventerrein van Van Werven in Biddinghuizen. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur krijgen vrijwilligers de kans om een normaal niet-toegankelijke natuurstrook te onderhouden en te ontdekken.

  Lees verder >>
 • Nog altijd personeelstekort bij helft bedrijven
  16-08-2023 - Omroep Flevoland meldt op basis van recente cijfers van het CBS dat bijna de helft van de Flevolandse ondernemers kampt met een personeelstekort. Hoewel dit percentage nog steeds aanzienlijk is, is er een lichte verbetering zichtbaar ten opzichte van vorig jaar.

  Lees verder >>
 • Abemec vestigt zich in Biddinghuizen
  01-08-2023 - Maandag opende landbouwmechanisatiebedrijf Abemec de deuren van een gloednieuwe locatie aan de Ploegschaar in Biddinghuizen, waarbij de bestaande locaties in Dronten en Zeewolde werden samengevoegd. Deze stap is onderdeel van Abemec's voortdurende inzet om klanten uit diverse sectoren de beste service te bieden.

  Lees verder >>
Copyright © 2024 Sybit | Software op Maat. Alle rechten voorbehouden - Privacyverklaring