-

Biddinghuizer nieuws

 • Coronascan brengt economische effecten Dronten in beeld


  Coronascan brengt economische effecten Dronten in beeld
  Coronascan brengt economische effecten Dronten in beeld
  28-07-2021 - De gemeente Dronten heeft de impact van de corona-pandemie op de Drontense economie laten onderzoeken. Hiervoor is onderzoek gedaan naar de economische gevolgen van corona voor prominente sectoren in Dronten zoals agrofood, vrijetijdseconomie, retail, industrie en logistiek.

  De afgelopen 15 maanden heeft de gemeente boven op de steun vanuit het Rijk diverse tijdelijke maatregelen genomen. Zoals het faciliteren van ondernemerschap door terrasverruiming, afschaffen precariobelasting, het scholingsfonds voor om- en bijscholing voor werknemers en werkgevers, gesprekstafels met diverse getroffen sectoren, uitvoering van de landelijke inkomensregelingen, belacties, coronaproof inrichten van de openbare ruimte, uitstel of kwijtschelding van belastingen en tijdelijke verruiming van openingstijden van supermarkten op zon- en feestdagen. "Ook zijn er frequent nieuwsbrieven over de corona-steunpakketten gestuurd aan ondernemers in samenwerking met LTO, OVDD en Stichting Does en hebben we ondernemers opgeroepen om zich te melden als ze hulp nodig hebben", aldus de Gemeente.

  Team
  Veel ondernemers hebben het afgelopen anderhalf jaar daardoor ook contact opgenomen met het Corona Coördinatieteam van de gemeente. Ondernemers gaven aan waar zij tegenaan liepen, steun bij nodig hadden of vroegen waar kon worden meegedacht en maatwerk kon worden geboden. Op basis daarvan heeft het college twee steunmaatregelenpakketten vastgesteld. "De coronamaatregelen laten daarbij zien dat goede ondersteuning aan ondernemers vaak om maatwerk vraagt", schrijft de Gemeente.

  Langere termijn
  Wethouder Korting: "Voor de economie en de arbeidsmarkt na de coronacrisis breekt nu een nieuwe fase aan die gericht is op de langere termijn. In aanloop naar een mogelijke afbouw van de Rijksteunmaatregelen moeten we nu al kijken naar kansen voor een duurzame, toekomstbestendige en slimme economie die bijdraagt aan brede welvaart en tegelijkertijd kansen grijpt voor onze opgaven op het gebied van klimaat, energie, digitalisering en circulaire economie. Het economisch herstel na corona moet zich richten op het vormen van economisch aantrekkelijke gemeente met vitale stads- en dorpscentra als toekomstbestendige woon- en werklocaties".

  Input
  De coronascan is tot stand gekomen op basis van deskresearch en gesprekken met ondernemers. In totaal zijn er vier groepsgesprekken gevoerd: met ondernemers in de agrofood, de vrijetijdseconomie, de retail en ondernemers uit de industrie en logistiek. Ook de OVDD (Ondernemersvereniging De Driehoek) heeft input geleverd op de coronascan.

  Kansen voor herstel
  Uit de coronascan blijkt dat het reguliere economische beleid en de daaruit voortvloeiende acties – die vaak vóór corona tot stand zijn gekomen – nu al de nodige aanknopingspunten bieden om mee verder te gaan. Daarnaast zijn in de coronascan ook kansen voor herstel van de economie, ondernemerschap en innovatieve en creatieve kansen opgenomen. Daarbij is ook in beeld gebracht wat beschikbaar, kansrijk en noodzakelijk is aan corona-steunmaatregelen vanuit Europa, Rijk, provincie en de regio.

  Klik hier om naar de notitie van de coronascan en denklijnen te gaan.

  Bron: Gemeente Dronten


 • Gratis aardappelen, uien en wortelen bij Heyboer BV
  24-09-2021 - Vanaf vrijdagmiddag 24 september 15:00 kunnen inwoners van Biddinghuizen geheel gratis versgerooide uien, aardappelen en wortelen rapen onderaan "de Bult" in Biddinghuizen.

  Lees verder >>
 • Gicom zelfvoorzienend in energie
  09-09-2021 - Met de plaatsing van een zonne-installatie is Gicom sinds deze zomer volledig zelfvoorzienend op het gebied van energie. Met in totaal 2.000 zonnepanelen kan worden voldaan aan de eigen energiebehoefte. De meeste energie gaat naar het machinepark van Gicom met als resultaat dat voortaan alle producten worden geproduceerd op basis van duurzame energie waarbij geen CO2 vrijkomt. Een bijdrage aan een schoner milieu en een verkleining van de ecologische footprint.

  Lees verder >>
 • Hulp bij coronasteun voor kleine Flevolandse ondernemers
  01-09-2021 - Ondernemers in het Flevolandse midden- en kleinbedrijf die problemen hebben door de coronacrisis, kunnen nu hulp krijgen van een team specialisten. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman heeft woensdagmorgen het startsein gegeven voor het zogenoemde MKB-Schakelteam.

  Lees verder >>
 • September feestmaand bij Beautiful Change
  30-08-2021 - Op 5 september aanstaande bestaat kapsalon Beautiful Change officieel vijf jaar. Daarom organiseert het bedrijf een speciale 'September Feestmaand', met speciale acties en servicebehandelingen.

  Lees verder >>
 • SRT heeft voortaan ook huurauto
  18-08-2021 - SRT Biddinghuizen bestaat al meer dan vijftien jaar en in die jaren heeft het bedrijf heel wat klanten uit Biddinghuizen en omgeving aan zich weten te binden. Om te voldoen aan de vraag van niet-autobezitters, heeft het bedrijf voortaan ook een auto te huur.

  Lees verder >>
 • Jan de Craen na ruim 50 jaar met Pensioen
  11-08-2021 - Woensdag 11 augustus werd Jan de Craen en zijn familie met een aantal PolderGoud vrachtauto's van Schaap Holland opgehaald. Jan ging na ruim 50 jaar met pensioen.

  Lees verder >>
 • CBS: minder bedrijven failliet, mede door steunmaatregelen
  05-08-2021 - Het aantal uitgesproken faillissementen in de provincie is in de eerste helft van dit jaar met zo'n 30 procent gedaald. In de eerste helft van vorig jaar werden er 49 bedrijven failliet verklaard, nu zijn dat er 30. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  Lees verder >>
 • Verhuurders moeten scherp zijn op ondermijning
  02-06-2021 - Om ondermijning te voorkomen, moeten ondernemers in een contract laten vastleggen dat ze altijd in het verhuurde pand mogen komen. Zo voorkom je criminele activiteiten, zoals illegale wietteelt, xtc-labs en witwassen.

  Lees verder >>
 • Dialoogsessie over Transitievisie Nieuwe Warmte met Remako
  01-06-2021 - Op donderdag 10 juni aanstaande organiseert de Gemeente Dronten een online bijeenkomst over de mogelijke toekomst als aardgasvrije gemeente. De avond, die gericht is op ondernemers, staat bestempeld als een 'dialoogsessie over de Transitievisie Nieuwe Warmte'.

  Lees verder >>
 • Ondermijningsavond voor ondernemers
  18-05-2021 - Aantrekkelijke bedrijventerreinen en een goed vestigingsklimaat zijn belangrijk voor de gemeente Dronten. Daarom organiseren de Gemeente en Ondernemersvereniging De Driehoek op dinsdag 1 juni aanstaande een avond die in het teken staat van ondermijning. "Leegstand is een kans om mooie nieuwe bedrijven aan te trekken, maar kan ook een bedreiging zijn als criminelen hierdoor ongemerkt hun slag kunnen slaan", aldus de Gemeente.

  Lees verder >>
 • Bert Spanjaard in de prijzen bij SRT
  11-05-2021 - De actie van Bosch Car Service SRT Biddinghuizen, waarbij klanten die online een afspraak maken prijzen kunnen winnen, heeft ook deze maand een winnaar opgeleverd in Biddinghuizen. Dit keer ging Bert Spanjaard naar huis met een Bosch Broodrooster.

  Lees verder >>
 • Ondernemers krijgen hulp bij opzetten lokale voedselketen
  11-05-2021 - Ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland ondersteunt lokale boeren om hun producten rechtstreeks te verkopen aan klanten, zonder de tussenkomst van bijvoorbeeld een supermarkt. Dat is goed voor het milieu en het levert vaak een betere prijs op voor de producenten.

  Lees verder >>
 • Beperkte stijging werkloosheid in Flevoland
  03-05-2021 - De werkloosheid in de Flevolandse gemeenten is vorig jaar gestegen, maar de provincie heeft het naar verhouding beter gedaan dan de rest van het land. Dat blijkt uit het rapport 'De arbeidsmarkt in cijfers' van het CBS.

  Lees verder >>
 • Filerijden voor zelf geplukt bosje tulpen
  26-04-2021 - Het was zondag filerijden voor tulpen bij Hanneke's Pluktuin in Biddinghuizen. De topdrukte veroorzaakte wachttijden voor de ingang die opliepen tot ruim 20 minuten. Dat mocht voor tulpenliefhebbers de pret niet drukken: naar schatting kwamen zo'n 800 mensen zondag tulpen plukken.

  Lees verder >>
 • Julia Bobeldijk prijswinnaar bij SRT Biddinghuizen
  22-04-2021 - Opnieuw mocht Bosch Car Service SRT Biddinghuizen een klant verrassen met een cadeau. Dit keer was Julia Bobeldijk de gelukkige prijswinnaar. Zij maakte onlangs online een afspraak voor onderhoud aan haar auto.

  Lees verder >>
 • Speelmiddag bij Dierenpension Welgelegen
  18-04-2021 - Dierenpension Welgelegen houdt op zaterdag 1 mei een speciaal speeluur voor honden, onder begeleiding van gedragsdeskundige Sjoukje Weenink. Thea Keimpema, mede-eigenaresse van het pension: "Door corona zien we veel honden die niet of nauwelijks geleerd hebben om met elkaar te spelen."

  Lees verder >>
 • Meer bedrijven stoppen ermee
  07-04-2021 - Vorig jaar zijn in Flevoland fors meer bedrijven opgeheven dan in 2019. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

  Lees verder >>
 • Een jaar thuiswerken: twee derde van de Flevolanders houdt zich eraan
  26-03-2021 - Na de oproep vorig jaar om vooral thuis te werken als dat kan, zegt 67% van de Flevolanders zich daar nu aan te houden. Dat heeft het RIVM onderzocht. Het Flevolandse percentage is gelijk aan het landelijk gemiddelde.

  Lees verder >>
 • Geef ondernemers ook dit jaar uitstel van betaling
  11-03-2021 - De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten wil dat ondernemers opnieuw uitstel kunnen krijgen voor het betalen van gemeentelijke belastingen. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college.

  Lees verder >>
Copyright © 2021 Sybit | Software op Maat. Alle rechten voorbehouden - Privacyverklaring