-

Biddinghuizer nieuws

 • Deel van winkelcentrum gesloten door nieuwe lockdown


  Deel van winkelcentrum gesloten door nieuwe lockdown
  Deel van winkelcentrum gesloten door nieuwe lockdown
  15-12-2020 - Sinds vandaag geldt er voor de tweede keer dit jaar een lockdown. Deze keer moeten ook niet-noodzakelijke winkels dicht, waardoor een deel van de winkels in Biddinghuizen in ieder geval tot 19 januari de deuren gesloten moeten houden. Sommige van de ondernemers gaan bestellingen bezorgen.

  De nieuwe maatregelen werden maandagavond tijdens een live-toespraak van premier Rutte vanuit het torentje in Den Haag bekendgemaakt. Opnieuw worden hierdoor diverse ondernemers getroffen, al kan een deel ook de deuren geheel of gedeeltelijk openhouden.

  Dreef
  Snackbar Twins is geopend voor afhalen. Supermarkt Albert Heijn Jan Schuurhuis blijft 'gewoon' open van 7.00 tot 20.00 uur. Er zijn aangepaste openingstijden aanstaande zondag (12.00 - 19.00 uur), donderdag 24 december (tot 18.00 uur), vrijdag 25 december (gesloten) en zaterdag 26 december (12.00 - 17.00 uur).

  Plein
  Tante Suus Kado moet tijdelijk de winkel sluiten. Wel heeft de winkel aangekondigd bestellingen te gaan bezorgen. Wie nog een cadeau zoekt, kan contact opnemen met 06-21608912. Ook Van Bemmel Bloemen sluit de deuren, maar doet verkoop buiten. Voor zover bekend, is de Barber Shop gesloten. Café het Pleintje blijft gesloten. Bij Restaurant Side Biddinghuizen kan afgehaald/bezorgd worden.

  Baan
  Kruidvat Biddinghuizen kondigde maandag aan dat de winkel open mag blijven. Wel wordt gevraagd zo gespreid mogelijk te komen, goed afstand te houden, alleen te komen en doelgericht te werk te gaan in de winkel. Chinees-Indisch restaurant Jade City blijft geopend voor afhalen. Het restaurant was eerder enige tijd gesloten, vanwege het in contact komen met corona, maar opende afgelopen zaterdag de deuren weer. Kapsalon Beautiful Change heeft maandag de (extra lange) laatste dag van het jaar gehad. Wel bezorgen ze kleurenkits om uitgroei zelf te kunnen bijwerken, kijk hiervoor op de Facebookpagina van het bedrijf.

  (Foto: Beautiful Change)

  Het verkoopfiliaal van Bakkerij Tietema valt als bakkerij onder de eerste levensbehoeften en blijft open. Boekenhuys Van der Walle sluit de deuren, maar kan alles bezorgen. Mensen kunnen telefonisch bestellen via 06-51081074; bestellingen worden aan huis bezorgd. Klamer Fietsen, volop bezig met een verbouwing na het aankopen van het naastliggende pand, moet sluiten. Reeds geplande reparaties worden in overleg met de klant afgehandeld. Het bedrijf is bereikbaar via telefoon, website, mail en social media. De Bank Fysiotherapie kan net als andere zorgverleners doorwerken. "Wel doen we dit met de richtlijnen van het RIVM in ons achterhoofd. En met gezond verstand", aldus De Bank. Klusmarkt Biddinghuizen sluit, voor zover bij ons bekend, voor vijf weken de deuren.

  Verlengde Baan
  Supermarkt LIDL Biddinghuizen blijft open, van 7.00 - 21.00 uur. Ook deze supermarkt heeft volgende week aangepaste openingstijden, maar is alleen op 25 december gesloten. Kapsalon Rose Hairstyling is maandag extra open gegaan, maar moet net als eerder dit jaar sinds vandaag de deuren gesloten houden. Telefonisch (0321-331115) kunnen bestellingen geplaatst worden voor o.a. kleursetjes of haarverzorgingsproducten. Ozzles Dogfood tot slot kondigt aan dat ze geopend blijven.

  Redactie BHZNet.nl


 • Bert Spanjaard in de prijzen bij SRT
  11-05-2021 - De actie van Bosch Car Service SRT Biddinghuizen, waarbij klanten die online een afspraak maken prijzen kunnen winnen, heeft ook deze maand een winnaar opgeleverd in Biddinghuizen. Dit keer ging Bert Spanjaard naar huis met een Bosch Broodrooster.

  Lees verder >>
 • Ondernemers krijgen hulp bij opzetten lokale voedselketen
  11-05-2021 - Ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland ondersteunt lokale boeren om hun producten rechtstreeks te verkopen aan klanten, zonder de tussenkomst van bijvoorbeeld een supermarkt. Dat is goed voor het milieu en het levert vaak een betere prijs op voor de producenten.

  Lees verder >>
 • Beperkte stijging werkloosheid in Flevoland
  03-05-2021 - De werkloosheid in de Flevolandse gemeenten is vorig jaar gestegen, maar de provincie heeft het naar verhouding beter gedaan dan de rest van het land. Dat blijkt uit het rapport 'De arbeidsmarkt in cijfers' van het CBS.

  Lees verder >>
 • Filerijden voor zelf geplukt bosje tulpen
  26-04-2021 - Het was zondag filerijden voor tulpen bij Hanneke's Pluktuin in Biddinghuizen. De topdrukte veroorzaakte wachttijden voor de ingang die opliepen tot ruim 20 minuten. Dat mocht voor tulpenliefhebbers de pret niet drukken: naar schatting kwamen zo'n 800 mensen zondag tulpen plukken.

  Lees verder >>
 • Julia Bobeldijk prijswinnaar bij SRT Biddinghuizen
  22-04-2021 - Opnieuw mocht Bosch Car Service SRT Biddinghuizen een klant verrassen met een cadeau. Dit keer was Julia Bobeldijk de gelukkige prijswinnaar. Zij maakte onlangs online een afspraak voor onderhoud aan haar auto.

  Lees verder >>
 • Speelmiddag bij Dierenpension Welgelegen
  18-04-2021 - Dierenpension Welgelegen houdt op zaterdag 1 mei een speciaal speeluur voor honden, onder begeleiding van gedragsdeskundige Sjoukje Weenink. Thea Keimpema, mede-eigenaresse van het pension: "Door corona zien we veel honden die niet of nauwelijks geleerd hebben om met elkaar te spelen."

  Lees verder >>
 • Meer bedrijven stoppen ermee
  07-04-2021 - Vorig jaar zijn in Flevoland fors meer bedrijven opgeheven dan in 2019. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

  Lees verder >>
 • Een jaar thuiswerken: twee derde van de Flevolanders houdt zich eraan
  26-03-2021 - Na de oproep vorig jaar om vooral thuis te werken als dat kan, zegt 67% van de Flevolanders zich daar nu aan te houden. Dat heeft het RIVM onderzocht. Het Flevolandse percentage is gelijk aan het landelijk gemiddelde.

  Lees verder >>
 • Geef ondernemers ook dit jaar uitstel van betaling
  11-03-2021 - De fractie van GroenLinks in de gemeenteraad van Dronten wil dat ondernemers opnieuw uitstel kunnen krijgen voor het betalen van gemeentelijke belastingen. De partij heeft daarover vragen gesteld aan het college.

  Lees verder >>
 • Flevoland is in trek bij Britse bedrijven
  08-03-2021 - Flevoland is populair bij Britse bedrijven die na de Brexit een vestiging op het vasteland van Europa willen. Volgens de Flevolandse ontwikkelingsmaatschappij Horizon hebben al tientallen bedrijven interesse getoond in de provincie. Een vestiging binnen de EU is handig om handel te drijven met de rest van Europa.

  Lees verder >>
 • Flevolandse economie krimpt het minst
  23-02-2021 - De economie in Flevoland is vorig jaar met zo'n 2 procent gekrompen. Dat is de kleinste krimp van het land in vergelijking met andere provincies. Met name goed presterende leasebedrijven hadden daar effect op, blijkt uit cijfers van het CBS.

  Lees verder >>
 • Heyboer heeft ook in winter oog voor omwonenden
  08-02-2021 - Wanneer je de beschikking hebt over veel materieel, kun je er als bedrijf voor zorgen dat het eigen terrein in het winterse weer goed begaanbaar blijft. Zo ook bij Heyboer BV, waar medewerkers vanmiddag in de weer waren sneeuw weg te schuiven, zodat leveranciers goede toegang houden. Omwonenden profiteren hier ook van mee.

  Lees verder >>
 • Dronter ondernemers voelen zich niet gehoord
  29-01-2021 - In de regionale en lokale media is in de afgelopen periode een aantal berichten verschenen waarin onder meer de samenwerking tussen de gemeente Dronten en lokale ondernemers naar voren kwam. "Vanuit onze achterban horen wij andere geluiden dan het beeld wat geschetst is," vertelt voorzitter Edwin Helmantel. "Ondernemers voelen zich niet gehoord." Reden voor de vereniging om hier onderzoek naar te doen.

  Lees verder >>
 • Ondernemersvereniging zoekt Biddinghuizer bestuurslid
  21-01-2021 - Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD), de grootste ondernemersvereniging van de gemeente, is op zoek naar één of twee bestuursleden voor Biddinghuizen. Bij voorkeur zijn dit ondernemers uit Biddinghuizen zelf, maar het kan ook goed dat iemand werkzaam is bij een bedrijf in Biddinghuizen en hier zelf niet woont.

  Lees verder >>
 • Stijging van aantal ondernemers dat stopt
  15-01-2021 - Het aantal Flevolandse ondernemers dat is gestopt met hun bedrijf is in 2020 met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

  Lees verder >>
 • Minder faillissementen in eerste coronajaar
  12-01-2021 - Ondanks de coronacrisis is het aantal faillissementen in de afgelopen twintig jaar niet zo laag geweest als nu. Dat blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). In Flevoland gingen vorig jaar 69 bedrijven failliet. In 2019 waren dat er nog 94.

  Lees verder >>
 • Aandelen Van Werven volledig naar derde generatie
  30-12-2020 - Familiebedrijf Van Werven bestaat deze maand 75 jaar. Oud-directeur en aandeelhouder Jan van Werven grijpt het moment aan om zijn aandelen over te dragen aan de derde generatie. Het is het einde van een tijdperk waar Jan dankbaar op terug kijkt. Woensdag 23 december werd de akte notarieel ondertekend.

  Lees verder >>
 • Jan Doppenberg 40 jaar in dienst bij Schaap Holland
  28-12-2020 - Jan Doppenberg is 40 jaar in dienst bij Schaap Holland. Directeur Erik Schaap maakt een ruwe schatting dat hij inmiddels zo'n 4,5 miljoen kilometers voor Schaap gereden moet hebben. Iets meer dan 100 rondjes rond de wereld.

  Lees verder >>
 • OVDD vraagt gemeente om lastenvermindering
  04-12-2020 - Vandaag heeft Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) de MKB-Lastenscan 2021 verzonden aan het College van Burgemeester & Wethouders van de Gemeente Dronten. Hiermee hoopt de vereniging namens de lokale ondernemers de gemeente te stimuleren tot extra maatregelen om lokale bedrijven in de benen te houden.

  Lees verder >>
Copyright © 2021 Sybit | Software op Maat. Alle rechten voorbehouden - Privacyverklaring