-

Biddinghuizer nieuws

 • Raad voorzichtig positief over uitbreiding Van Werven


  Raad voorzichtig positief over uitbreiding Van Werven
  Raad voorzichtig positief over uitbreiding Van Werven
  06-03-2020 - De gemeenteraad van Dronten staat voorzichtig positief tegenover een eventuele uitbreiding van afvalbedrijf Van Werven in Biddinghuizen. Wel worden er voorwaarden gesteld, zoals een goede aansluiting op de Biddingringweg. Maar ook moet er een groene aankleding van het terrein komen en breed overleg met omwonenden en belanghebbenden bij de besluitvorming.

  In een speciale commissievergadering werd donderdagavond over de uitbreidingswensen van de afvalverwerker gepraat. Er lag geen concreet plan of advies, er werd vooral van gedachten gewisseld over de eventuele uitbreiding.

  Het recyclingbedrijf mag nu niet uitbreiden op de huidige locatie aan de Biddingringweg. Twee jaar geleden vroeg het bedrijf ook al om uitbreidingsmogelijkheden, maar kreeg toen 'nee' te horen. Vooral omdat het om een niet-agrarisch bedrijf in het buitengebied gaat. Maar omdat het wel pal naast een bedrijventerrein ligt, begint het college inmiddels toch te schuiven.

  Circulaire economie
  De activiteiten van Van Werven passen goed in de ambitie om een circulaire economie te stimuleren, zegt het college. De gemeenteraad is ook gevoelig voor dat argument, bleek bij de bijeenkomst. De grootste zorgen van de raadsleden lagen op andere gebieden.

  VVD'er Gach vroeg zich af of er wel genoeg woonruimte is voor eventuele arbeidsmigranten, of zoals hij het noemde 'medewerkers die niet gaan forenzen'. De meeste partijen drongen er op aan om toekomstig personeel in de eigen gemeente te zoeken. Directeur Van der Giessen van Van Werven zei daarover dat hij hoopt statushouders in dienst te kunnen nemen.

  Angst voor grote loodsen
  Paul Vermast van GroenLinks vreest voor grote 'Inditex-achtige' loodsen. Chantal Sijtsma van Leefbaar Dronten stipte aan dat ze goed onderbouwd wil zien hoeveel CO2-uitstoot met de uitbreiding gepaard gaat.

  Van der Giessen gaf aan dat een verbindingsweg naar de Biddingringweg over het terrein van de afvalverwerker mag lopen en dat het bedrijf ook wil helpen bij de aanleg. Ook zegde hij toe dat er geen grote, hoge loodsen komen, maar dat gekeken wordt naar manieren om het bedrijf zo groen mogelijk aan te kleden.

  Bron: Omroep Flevoland


 • Duizenden aanvragen voor financiële staatssteun ZZP-ers en ondernemers
  25-03-2020 - Bij het Zelfstandigenloket Flevoland zijn tot nog toe 5500 aanvragen voor financiële staatssteun binnengekomen. Ondernemers en ZZP-ers kunnen met de regeling hun inkomen laten aanvullen tot het bestaansminimum van 1500 euro of een overbruggingskrediet aanvragen van maximaal 10.157 euro. De regeling komt uit een pakket met maatregelen die vorige week in het leven zijn geroepen vanwege de coronacrisis.

  Lees verder >>
 • Oproep: breng mondkapjes bij zorgverleners
  20-03-2020 - Heb je als bedrijf nog mondkapjes? Of heb je die thuis? Ga ze dan brengen bij de huisarts om de hoek, bij een ziekenhuis of bij een zorginstelling. Die oproep doen de GGD en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in Flevoland vrijdag.

  Lees verder >>
 • Uitstel lokale belastingen en heffingen voor ondernemers en zzp’ers
  20-03-2020 - Omdat de maatregelen rond het coronavirus grote financiële gevolgen hebben voor ondernemers en zzp'ers, bieden de deelnemers van GBLT, waaronder ook gemeente Dronten, ondersteuning voor de betaaltermijn van lokale belastingen. Wie hierom verzoekt, krijgt uitstel van betaling tot 31 augustus. Dat meldt de gemeente Dronten in een gezamenlijke nieuwsbrief met Ondernemersvereniging De Driehoek, Stichting DOES en LTO Noord.

  Lees verder >>
 • Kinderen sinds vandaag niet meer opgevangen op scholen
  19-03-2020 - Ouders worden opgeroepen hun kinderen vanaf maandag 16 maart thuis te houden van kinderopvang en school, in elk geval tot en met 6 april aanstaande. Voor cruciale beroepen is er opvang en aanvankelijk zou dit op de scholen plaatsvinden. Er is nu besloten dit bij alleen nog bij het Educatief Centrum te kunnen doen of bij BeCHILD.

  Lees verder >>
 • Ook Biddinghuizers slaan meer in dan gemiddeld
  13-03-2020 - Wie denkt dat het kopen van extra goederen in de winkels vanwege corona het domein is van de grote steden, heeft nog niet in de schappen van onze eigen Biddinghuizer middenstand gekeken. Er is geen sprake van hamsteren met lange rijen, maar van een aantal producten wordt wel duidelijk meer ingekocht dan gemiddeld.

  Lees verder >>
 • dTLS. groeit uit haar jasje en verhuist naar groter pand
  10-03-2020 - Ruim anderhalf jaar nadat dTLS. Online Marketing vanuit Biddinghuizen verhuisde naar Dronten, verhuist het online marketingbureau van de Biddinghuizense Rianne Jacobs-Schouten naar een groter bedrijfspand. Sinds maandag 9 maart is het bedrijf gevestigd aan De Gouwe 26-F in Dronten-West.

  Lees verder >>
 • Familiebedrijf 'Flevosap' wordt verkocht na ruzie tussen broers
  05-03-2020 - Het familiebedrijf in Biddinghuizen dat het bekende Flevosap maakt, wordt verkocht. Huisbank ING heeft het krediet opgezegd vanwege een ruzie tussen de eigenaren van het bedrijf, twee broers. Een tijdelijk aangestelde bestuurder, Ruud Dekker, doet het bedrijf daarom in de verkoop. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD).

  Lees verder >>
 • Ondernemers ontmoeten elkaar tijdens borrel bij Dorhout Mees
  04-03-2020 - De maandelijkse businessborrel van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) vindt deze keer plaats bij Dorhout Mees in Biddinghuizen. Leden van de vereniging kunnen elkaar donderdagmiddag in informele sfeer ontmoeten en kennis en ervaringen uitwisselen.

  Lees verder >>
 • Sterilisatie- en castratieactie voor katten bij Delta Dierenartsen
  02-03-2020 - Delta Dierenartsen organiseert dit voorjaar een sterilisatie- en castratieactie waarbij eigenaren hun kat tegen gereduceerd tarief kunnen laten castreren of steriliseren. Het bedrijf, met hoofdvestiging in Dronten, heeft onder andere een vestiging aan het Plein in Biddinghuizen.

  Lees verder >>
 • Recyclingbedrijf Van Werven wil uitbreiden
  26-02-2020 - Recyclingbedrijf Van Werven in Biddinghuizen heeft uitbreidingsplannen. Eigenlijk mag dat niet op de bedrijfslocatie aan de Biddingringweg, maar het college van B&W van de gemeente Dronten is bereid om terug te komen op haar eerdere 'nee' en vraagt de gemeenteraad om er ook over na te denken.

  Lees verder >>
 • Rob Triest geeft lezing bij Warmonderhof
  26-02-2020 - Imker en korfvlechter Rob Triest uit Biddinghuizen geeft op donderdag 5 maart aanstaande een lezing bij opleidingscollectief voor biodynamische landbouw Warmonderhof in Dronten.

  Lees verder >>
 • MKB krijgt groeifonds van 16 miljoen euro
  25-02-2020 - Het Rijk en de provincie richten samen een fonds van 16 miljoen euro op om ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf financieel te ondersteunen. Voorwaarde is dat de ondernemers willen uitbreiden of innoveren.

  Lees verder >>
 • Gemeente onderzoekt ondernemersklimaat
  24-02-2020 - De Rekenkamer van de Gemeente Dronten onderzoekt hoe aantrekkelijk het is om een onderneming te starten in de gemeente Dronten. Ook wordt de duurzaamheid in relatie tot het economisch vestigingsklimaat onderzocht. "In dit onderzoek mag de mening van u als ondernemer of als inwoner natuurlijk niet ontbreken", schrijft de Gemeente in een persbericht.

  Lees verder >>
 • Met Platform Circulair Flevoland op bezoek bij Flevosap
  29-01-2020 - Ben je nieuwsgierig naar wat er in Flevoland gebeurt op het gebied van circulaire voedselproductie en landbouw? Altijd al willen weten wat er achter de schermen van bedrijven en organisaties als Flevosap en de Aeres Hogeschool gebeurt? Meld je dan aan voor Expeditie XL van het Platform Circulair Flevoland.

  Lees verder >>
 • SBBF sluit nieuwe overeenkomst met G4S
  17-12-2019 - De Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Flevoland (SBBF) heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met haar beveiligingspartner G4S. Hiermee blijft G4S de komende 3 jaren de uitvoerende partij voor de collectieve beveiliging vanuit de SBBF in de gemeenten Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde.

  Lees verder >>
 • Uniek reisbureau vestigt zich in Biddinghuizen
  10-12-2019 - Een nieuwe reisadviseur heeft zich gevestigd in Biddinghuizen, één die de nadruk legt op persoonlijke service en zeven dagen per week beschikbaar is. Travel Counsellor Anouchka Paans heeft zich per 1 september 2019 aangesloten bij Travel Counsellors Nederland B.V., een uniek concept in Nederland, dat in november 2005 is gestart.

  Lees verder >>
 • Gemeente roept bedrijven op in te schrijven in database
  05-12-2019 - De Database Lokale Ondernemers (DLO) is een database van lokale ondernemers die zich hebben aangemeld als mogelijke opdrachtnemer voor gemeente Dronten. De Gemeente roept bedrijven op zich hierop in te schrijven.

  Lees verder >>
 • Australische minister bekijkt recycling bij Van Werven
  29-11-2019 - Een Australische minister heeft woensdag een bezoek gebracht aan recyclingbedrijf Van Werven in Biddinghuizen.

  Lees verder >>
 • Provincie koploper in groei werkgelegenheid
  19-11-2019 - De werkgelegenheid in de sector van het midden- en kleinbedrijf groeit in Flevoland het hardst van alle provincies. Dat blijkt uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor. Gemiddeld was de werkgelegenheid in het derde kwartaal van dit jaar 3 procent hoger dan het jaar ervoor. Flevoland is koploper met 4,3 procent.

  Lees verder >>
Copyright © 2020 Sybit | Software op Maat. Alle rechten voorbehouden - Privacyverklaring